Βιβλία για τα Χριστούγεννα: 5 παιδικά βιβλία, το καλύτερο δώρο για τις γιορτές!

Δημοσιεύθηκε στις

Για ένα παιδί το βιβλίο σημαίνει πνευματική και συναισθηματική ανάπτυξη, φαντασία, πλούσιο λεξιλόγιο  και ένα απλό παραμύθι μπορεί πολλές φορές να αποτελέσει γι' αυτό συναισθηματικό καταφύγιο.  

Αυτά τα Χριστούγεννα, λοιπόν, προτιμήστε για τα παιδιά σας, τα ανίψια σας, τα εγγόνια σας ή τα βαφτιστήρια σας ένα βιβλίο για δώρο γιατί όπως μας διαβεβαιώνει και η Unesco από τη δεκαετία του ’50 “ο βασικότερος λόγος ύπαρξης βιβλιοθηκών για πολύ μικρά παιδιά είναι η ανάγκη να δημιουργήσουμε από πολύ νωρίς ένα μελλοντικό σώμα ενηλίκων που θα αγαπούν τα βιβλία.”


Το all4mama.gr σε συνεργασία με το Little Tree Books & Coffee και τον Δημήτρη Ανανιάδη μας προτείνουν 5 παιδικά βιβλία που αξίζουν να βρίσκονται στην βιβλιοθήκη του παιδιού σας αυτές τις γιορτές.

Οι πλούσιες ώρες του Ζακομινούς
Γκενσμπορό

Βιβλία για τα Χριστούγεννα: 5 παιδικά βιβλία, το καλύτερο δώρο για τις γιορτές!

Συγγραφέας: Rebecca Dautremer

Εικονογράφος: Rebecca Dautremer

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Η νέα δουλειά της Ρεμπέκα Ντοτρεμέρ σε ένα υπέροχο εικονογραφημένο βιβλίο.

Οι πλούσιες ώρες; Δηλαδή;
Ας πούµε, µια ολόκληρη ζωή…
Αυτή του Ζακοµινούς Γκενσµπορό.

Τα ξερά φύλλα του πάρκου, η βροχή, η άµπωτη. Μια κουτρουβάλα, ένα αντίο στην προκυµαία, ένα καληµέρα µέσα σ’ έναν κήπο. Ένα πικ νικ, µερικοί αγώνες ταχύτητας και η δροσερή σκιά κάτω από τη µυγδαλιά. Όλα αυτά. Μια ζωή.

Ένας αρκούδος μια φορά 

Βιβλία για τα Χριστούγεννα: 5 παιδικά βιβλία, το καλύτερο δώρο για τις γιορτές!

Συγγραφέας: Γερουλάνου Ελένη

Εικονογράφος: Σαμαρτζή Ίρις

Εκδόσεις Πατάκη

O αρκούδος περιπλανιέται στην πόλη ψάχνοντας το σπίτι του. Στη διαδρομή του συναντά έναν ναύτη, έξι πάπιες, μία αλεπού, μία σκαντζοχοιρίνα, έναν θεατρικό θίασο, έναν σκύλο. Όλοι θέλουν να τον βοηθήσουν. Άραγε θα τα καταφέρει;
Το βιβλίο, μέσα από ένα τρυφερό παραμύθι, ζωντανεύει με ευρηματικό τρόπο περισσότερα από 240 παιχνίδια από τη συλλογή της Μαρίας Αργυριάδη, που βρίσκονται στο Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών στο Παλαιό Φάληρο.

 

Η Αγγελίνα

Βιβλία για τα Χριστούγεννα: 5 παιδικά βιβλία, το καλύτερο δώρο για τις γιορτές!

Συγγραφέας: Ξένια Καλογεροπούλου

Εικονογράφος: Daniel Egneus

Εκδόσεις Μάρτης

Αυτός δεν είναι σαν τους άλλους. Είναι αλλιώτικος. Έναν τέτοιον άντρα ήθελα πάντοτε να βρω.  Όταν η αρχόντισσα Δεβόρα αντικρίζει τον Ζυμωτό, τον ερωτεύεται και αποφασίζει να τον πάρει μαζί της στο μακρινό Αλχαμερίδο. Η Αγγελίνα δεν χάνει ούτε στιγμή. Ξεκινάει αμέσως για ένα μεγάλο ταξίδι, προσπαθώντας να ξαναβρεί τον αγαπημένο της. Περπατάει νύχτα μέρα γιαλό γιαλό, κι ούτε ο καυτερός ήλιος, ούτε το χιόνι και η παγωνιά, ούτε οι τοίχοι που δεν έχουν πόρτες μπορούν να τη σταματήσουν.
Η Ξένια Καλογεροπούλου δημιουργεί την Αγγελίνα, μια «αλλιώτικη» ηρωίδα, επίμονη και απτόητη, που ζωντανεύει μέσα από τις εκρηκτικές εικόνες του Daniel Egnéus.

Βρισκόμαστε εδώ. 
Σημειώσεις για τη ζωή στον 
πλανήτη Γη

Βιβλία για τα Χριστούγεννα: 5 παιδικά βιβλία, το καλύτερο δώρο για τις γιορτές!

Συγγραφέας: Oliver Jeffers

Εικονογράφος: Oliver Jeffers

Εκδόσεις Ίκαρος

#1 New York Times bestseller

Καλύτερο βιβλίο του 2017 για το περιοδικό ΤΙΜΕ, το δίκτυο NPR και την εφημερίδα Boston Globe

 Ο δημοφιλής και πολυβραβευμένος Oliver Jeffers δημιουργεί ένα πνευματώδες εικονογραφημένο βιβλίο, μια τρυφερή εισαγωγή του κόσμου που μας περιβάλλει με αφορμή τον ερχομό του νεογέννητου γιου του, Χάρλαντ. 

"Γεια σου λοιπόν! Καλωσόρισες σ’ αυτόν τον πλανήτη. Τον ονομάζουμε Γη. Ο κόσμος που ζούμε είναι ένας τόπος θαυμαστός, ειδικά αν έχεις μόλις βρεθεί σ’ αυτόν. Φαντάζομαι πως θα ’χεις ένα σωρό απορίες στο μυαλουδάκι σου, γι’ αυτό έλα να εξερευνήσουμε από τι είναι φτιαγμένος ο πλανήτης μας και πώς ζούμε σε αυτόν. Από τη στεριά και τον ουρανό, στους ανθρώπους και τον χρόνο, οι σημειώσεις αυτές μπορεί να αποτελέσουν τον οδηγό και την αρχή του ταξιδιού σου στη Γη. Και θα σε βοηθήσουν να σκεφτείς πολλά πράγματα από μόνος σου. Μην ξεχνάς όμως να κρατάς σημειώσεις ώστε να τις διαβάσουν κι άλλοι… Κάποια πράγματα είναι πολύ περίπλοκα, κάποια όχι και τόσο. Να θυμάσαι ότι είμαστε πολλοί εδώ, σ’ αυτόν τον πλανήτη, γι’ αυτό να φέρεσαι ευγενικά".

Τομ Σόγερ ή Το μεγαλύτερο παιδικό 
δωμάτιο του κόσμου 

Βιβλία για τα Χριστούγεννα: 5 παιδικά βιβλία, το καλύτερο δώρο για τις γιορτές!

Συγγραφέας: Παπαθεοδούλου Αντώνης

Εικονογράφος: Σαμαρτζή Ίρις

Εκδόσεις Παπαδόπουλος  

 –Ποιος έφαγε όλη τη μαρμελάδα από το βάζο; ρωτά έξαλλη η θεία Πόλυ.
–Μιαμ... δν... μμμ την μέφαγαμ εγώ, λέει ο Τομ μπουκωμένος και πασαλειμμένος μαρμελάδες.

Στις όχθες του ποταμού Μισισιπή μεγαλώνει το πιο σκανταλιάρικο, το πιο άτακτο, το πιο ατίθασο, το πιο ανυπάκουο… καλό παιδί της Αμερικής: ο Τομ Σόγερ.

Little Tree Books & Coffee, Καβαλλότι 2, Ακρόπολη, τηλέφωνο: 21 0924 3762