5 βήματα για να βοηθήσω το παιδί μου να κοιμηθεί όταν έχει βουλωμένη μύτη;

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Oι ιώσεις αυτό το διάστημα βρίσκονται σε έξαρση!  Τα μικρά παιδιά είναι πιο πιθανό να αρρωσταίνουν κατά τη διάρκεια  του χειμώνα ή αν έχετε παιδιά σχολικής ηλικίας στο σπίτι.

Η βουλωμένη μύτη που συνοδεύει συνήθως την ίωση μπορεί να είναι δυσάρεστη κατά τη διάρκεια της ημέρας και ακόμη χειρότερα τη νύχτα.

Αυτή η κατάσταση δυσκολεύει και το παιδί αλλά και τους γονείς που δεν κλείνουν μάτι.

Ευτυχώς, υπάρχουν κάποια βήματα  που μπορείτε να ακολουθήσετε για να βοηθήσετε τον ύπνο του μικρού σας παιδιού τη νύχτα.

Βήμα 1

Καλέστε τον παιδίατρο του παιδιού σας. Πάρτε την έγκριση του γιατρού πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε  φάρμακο για να βοηθήσετε με την βουλωμένη μύτη του παιδιού σας.

Βήμα 2

Τοποθετήστε μερικές πετσέτες κάτω από το στρώμα στο ύψος του κεφαλιού του παιδιού σας καθώς κοιμάται. Αυτό η ελαφριά κλίση του κεφαλιού μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση μιας βουλωμένης μύτης

Βήμα 3

Χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα για να βοηθήσετε να υγρανθεί ο αέρας στο δωμάτιο του μικρού σας παιδιού καθώς κοιμάται. Εάν δεν έχετε έναν υγραντήρα, πάρτε το παιδί σας στο μπάνιο μαζί σας. Γυρίστε το ζεστό νερό στο νιπτήρα ή στο ντους για να δημιουργήσετε ατμό στο δωμάτιο. Καθίστε μαζί με το παιδί σας στο ντους για 15 λεπτά. Μπορείτε επίσης να κάνετε στο παιδί σας ένα ζεστό μπάνιο.

Βήμα 4


Χρησιμοποιήστε μια αλατούχο ρινική λύση για να συμβάλλετε στην ενυδάτωση των κόλπων της μύτης του παιδιού σας και να χαλαρώσετε τη βλέννα. Μπορείτε να αναρροφήσετε τις ρινικές εκκρίσεις με μια σύριγγα  σχεδιασμένη για μικρά παιδιά .

Βήμα 5

Χρησιμοποιήστε ειδική αλοιφή που μπαίνει κάτω από τη μύτη του παιδιού και μπορεί να βοηθήσει στη βουλωμένη μύτη. Εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα την ώρα που κοιμάται ώστε  να το κρατήσετε μακριά από τα χέρια του αποφεύγοντας έτσι την πιθανότητανα  τρίψει τα μάτια του ή να το καταπιεί

Πράγματα που θα χρειαστείτε:

Πετσέτες

Υγραντήρα

Μια αλατούχο ρινική λύση

Αποφρακτήρας μύτης για μικρά παιδιά

Αλοιφή για τη μύτη

Εxtra tip :Ποτέ μην χρησιμοποιείτε μαξιλάρια για να σηκώσετε το κεφάλι του παιδιού σας. Τα μαξιλάρια μπορούν να οδηγήσουν σε ασφυξία. Τοποθετήστε τις πετσέτες ή τις κουβέρτες κάτω από το στρώμα, όχι ακριβώς κάτω από το κεφάλι του παιδιού σας.