Πέννυ Μπαλτατζή: «Αν έφερνα στη ζωή ένα παιδί εγκεφαλικά νεκρό, ο πόνος θα ήταν ακόμα μεγαλύτερος»

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην πρώτη της εγκυμοσύνη αλλά και τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την απώλεια του μωρού της μίλησε η Πέννυ Μπαλτατζή.

Η γνωστή τραγουδίστρια είναι πλέον μια μητέρα πλέον δύο παιδιών, του 4 ετών Κάρολου και μιας μικρούλας ενός έτους.


Σε συνέντευξη της στο περιοδικό Hello, άνοιξε την καρδιά της και αποκάλυψε γεγονότα έως ότου έρθει η μητρότητα.

«Γέννησα το πρώτο μου μωρό στους 6μιση μήνες εγκυμοσύνης, καθώς το παιδί δεν μεγάλωνε σωστά. Από την προτελευταία εξέταση στην τελευταία, το παιδί είχε παραμείνει στο ίδιο μέγεθος. Δεν μπορούσα να ρισκάρω και να πάρω στα χέρια μου τη ζωή ενός παιδιού που δεν θα επιβίωνε», δηλώνει η Πέννυ Μπαλτατζή.

«Ο πόνος θα ήταν ακόμα μεγαλύτερος αν έφερνα στη ζωή ένα παιδί εγκεφαλικά νεκρό. Δεν θα το ήθελα. Έπειτα, αντιμετώπισα ένα εξωμήτριο και μετά ακολούθησαν άλλα τρία παλίνδρομα», σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Δεν μου στοίχισαν αυτές οι καταστάσεις. Όμως, δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμες. Έρχεται μια ματαίωση που σε μηδενίζει. Εκείνη την περίοδο είχα και τη μητέρα μου άρρωστη, οπότε ήταν ακόμα πιο δύσκολο. Σήμερα, όμως, μιλώντας για αυτά, μπορώ να πω ειλικρινά ότι τα έχω αφήσει πίσω. Είμαι πλέον ευτυχής που ζω αυτή την καθημερινότητα με την οικογένειά μου», εξομολογείται σε άλλο σημείο η Πέννυ Μπαλτατζή.

«Το ότι υπάρχουν δυσκολίες στη ζωή δεν σημαίνει πως τα παρατάμε. Ακόμα κι αν δεν μπορούσα να κάνω παιδί, είτε θα υιοθετούσα, είτε δεν θα έκανα. Την ανάγκη μου να φροντίσω θα την ανακούφιζα διαφορετικά», τονίζει η τραγουδίστρια.

Ο σύζυγός σου πώς αντιμετώπισε αυτή τη συνθήκη που βιώνατε μέχρι να γίνετε γονείς;

«Έδειχνε ψύχραιμος αλλά επηρεαζόταν αρκετά. Αντιμετωπίσαμε δυσκολίες και εμείς ως ζευγάρι. Όμως, τελικά είναι πιο δύσκολο να ισορροπήσεις μια σχέση όταν σχέση όταν έχεις παιδιά, παρά όταν είναι μόνο του το ζευγάρι», απαντά η Πέννυ Μπαλτατζή.