Υγιεινό & πεντανόστιμο λαβράκι με λαχανικά!

Δημοσιεύθηκε στις

Από τη *Θέμιδα Καρδιόλακα

Το καλοκαίρι μικροί και μεγάλοι θέλουμε να καταναλώνουμε κατά βάση ελαφρά γεύματα μιας και χορταίνουμε πολύ πιο εύκολα και γρήγορα σε σχέση με το χειμώνα. Γι' αυτό και σήμερα σας προτείνω ένα φανταστικό, εύκολο και γρήγορο γεύμα για εσάς και τα παιδάκια σας. Άλλωστε, καλοκαίρι χωρίς ψαράκι γίνεται; Δε γίνεται;


 

Μερίδες:4

Χρόνος προετοιμασίας: 45'

Τι χρειαζόμαστε
  • 1 πατάτα
  • 1 καρότο
  • 1 πράσσο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φινόκιο
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 λαβράκι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Λίγο φρέσκο θυμάρι
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο φρέσκο πιπέρι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
Τι κάνουμε

ΒΗΜΑ 1ο: Κόβουμε τα λαχανικά σε ροδέλες και τα βράζουμε να μαλακώσουν λίγο.

ΒΗΜΑ 2ο: Τα στρώνουμε στη λαδόκολλα, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και απλώνουμε το φρέσκο θυμάρι.

ΒΗΜΑ 3ο: Βάζουμε από επάνω το λαβράκι.

ΒΗΜΑ 4ο: Τοποθετούμε στην κοιλιά του το σκόρδο.

ΒΗΜΑ 5ο: Ρίχνουμε από επάνω αλάτι, πιπέρι και το ξύσμα από το λεμόνι.

ΒΗΜΑ 6ο: Χαράζουμε το ψάρι και κλείνουμε τη λαδόκολλα.

ΒΗΜΑ 7ο: Ψήνουμε στους 200°C στον αέρα για 30 περίπου λεπτά.

ΒΗΜΑ 8ο: Ρίχνουμε το ελαιόλαδο από επάνω.

 

*H Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα",  "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τι θα φάω στο σχολείο, μαμά;"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tags:


tags: