Το μυστικό για ένα επιτυχημένο "ραντεβού για παιχνίδι"!

Δημοσιεύθηκε στις

Το ραντεβού που δίνουν οι γονείς για να παίξουν τα παιδιά τους, δηλαδή το playdate, είναι το ίδιο με ένα κανονικό ραντεβού. Όταν πηγαίνει καλά και τα παιδιά μας είναι χαρούμενα, θέλουμε να πετάξουμε από την χαρά μας και είμαστε πανευτυχείς. Από την άλλη, όταν πηγαίνει άσχημα, όταν δηλαδή τα παιδιά τσακώνονται μεταξύ τους ή χτυπά το ένα το άλλο, δεν αισθανόμαστε καλά.

Υπάρχει όμως ένα μυστικό για να αποφύγουμε ως γονείς την δεύτερη κατάσταση. Αυτό είναι να προγραμματίζουμε, η συνάντηση των παιδιών να μην υπερβαίνει τα 45 λεπτά. Ναι ακριβώς αυτό θα μας βγάλει από τη δύσκολη θέση να συναναστραφούν πάρα πολύ τα παιδιά μας και να αρχίσουν τους τσακωμούς, ενώ παράλληλα έχουν αρκετό χρόνο για να κάνουν κάποια δραστηριότητα μαζί.


Το μυστικό για ένα επιτυχημένο "ραντεβού για παιχνίδι"!

Ακόμη και αν τα παιδιά επιμένουν ή στενοχωριούνται με αυτή τη συνθήκη, μην τους κάνετε το χατίρι. Πάρτε τα και φύγετε πριν καβγαδίσουν, αφού αυτός είναι ο ιδανικός χρόνος που θα κρατήσει τα παιδιά σε μία ισορροπία και δεν θα υπάρξουν μεταξύ τους διενέξεις.

Έτσι θα αποφύγετε απογοητεύσεις, φωνές και κακές συμπεριφορές. Λίγο πριν τελειώσει ο χρόνος που έχουν τα παιδιά μαζί, προειδοποιήστε τα και αφήστε τα να μαζέψουν και να τακτοποιήσουν τα παιχνίδια μαζί. Με αυτό τον τρόπο θα θέσετε όρια στο παιδί και τα παιδιά θα μάθουν να εκτιμούν το χρόνο που περνούν με τους φίλους τους.