Σοκάρει το viral βίντεο που δείχνει κοριτσάκι να εκτοξεύεται από το παιδικό κάθισμα του αυτοκινήτου!

Δημοσιεύθηκε στις

Από τη Μαρία Ροδίτη

Η ασφάλεια των παιδικών καθισμάτων του αυτοκινήτου αποτελεί εμμονή για πολλούς γονείς. Άλλοι διαβάζουν άρθρα, δέχονται τις συμβουλές των ειδικών και συμμετέχουν σε ομάδες του Facebook που είναι αφιερωμένες στο συγκεκριμένο θέμα.


Συχνά οι γονείς δένουν πολύ σφιχτά τα παιδάκια τους στα ειδικά καθίσματα για να βεβαιωθούν ότι είναι είναι ασφαλή, φροντίζοντας τα λουριά και το κλιπ για το στήθος να βρίσκονται στο σωστό σημείο. Με τόση προσοχή που δίνεται στο δέσιμο του παιδιού στο κάθισμα, είναι εύκολο να παραβλέψουμε ένα άλλο πολύ σημαντικό κομμάτι: Είναι το κάθισμα ασφαλισμένο και τοποθετημένο σωστά στο όχημα;

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε ένα βίντεο που έγινε viral, ακριβώς γιατί βάζει τους γονείς στο τρυπάκι να σκεφτούν δύο φορές όχι μόνο πόσο ασφαλές είναι το παιδί τους στο κάθισμά του, αλλά πόσο ασφαλές είναι αυτό το κάθισμα που συνδέεται με το αυτοκίνητο.

Προειδοποίηση: Αυτό το βίντεο μπορεί να σας προκαλέσει αναστάτωση, αλλά να γνωρίζετε ότι εν τέλει το παιδί δεν τραυματίστηκε.

https://www.facebook.com/chad.mock.18/videos/1905672512820542/

 

Το περιστατικό έχει ως εξής: Ένας κάτοικος της Minessota, ο Chad Mock, δημοσίευσε στο Facebook το βίντεο με το περιστατικό που ο ίδιος κατέγραψε με την κάμερά του. Το viral βίντεο, που έχει πάνω από 1,2 εκατομμύρια προβολές, δείχνει τη στιγμή κατά την οποία ένα 2χρονο κοριτσάκι, δεμένο στο ειδικό παιδικό κάθισμα του αυτοκινήτου, εκτοξεύεται από το αυτοκίνητο της μαμάς του στο δρόμο ακριβώς μπροστά από το όχημα του Mock.

"Αν δε συνέβαινε μπροστά μου, δε θα το πίστευα ποτέ", έγραψε στη λεζάντα του βίντεο στο Facebook ο Mock.

Ο Mock βγήκε από το αυτοκίνητό του και σήκωσε το παιδί από το έδαφος. Το μετέφερε στην άκρη του δρόμου και κάλεσε την αστυνομία.

Σύμφωνα με τον Mock, η μαμά του παιδιού πετάχτηκε έξω από το αυτοκίνητο κρατώντας το άλλο παιδί της από το χέρι και έσπευσε να αγκαλιάσει την κόρη της. Η αστυνομία διαπίστωσε ότι το κάθισμα του αυτοκινήτου δε διέθετε τον ειδικό ιμάντα που απαιτείται για να συγκρατεί το παιδικό κάθισμα, ενώ και η πόρτα πίσω από τον οδηγό ήταν μισόκλειστη. Το όχημα ήταν ένα Honda Civic του 2004.

Η μητέρα σε αυτήν την περίπτωση αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος: για αμέλεια σωστής τοποθέτησης καθίσματος στο αυτοκίνητο και για παραβίαση της άδειας οδήγησης, επειδή οδηγούσε μόνο με άδεια εκπαίδευσης.

Τα ΜΜΕ της περιοχής αναφέρουν πως η μαμά κατέθεσε στην αστυνομία ότι πίστευε ότι η κόρη της ήταν ασφαλισμένη σωστά στο πίσω κάθισμα.

 

Σοκάρει το viral βίντεο που δείχνει κοριτσάκι να εκτοξεύεται από το παιδικό κάθισμα του αυτοκινήτου!

 

Αν και η συγκεκριμένη μητέρα έκανε κάποια λάθη εκείνη την ημέρα, αυτό το περιστατικό είναι μια καλή ευκαιρία να αφυπνιστούν κι άλλοι γονείς, ώστε να αποφύγουν ένα παρόμοιο λάθος με το παιδικό κάθισμα του αυτοκινήτου. Συχνά ελέγχουμε και ξαναελέγχουμε  αν τα παιδιά είναι καλά δεμένα στο κάθισμά τους, αλλά αμελούμε να ελέγξουμε αν το κάθισμα είναι συνδεδεμένο με το όχημά μας.

Τα καθίσματα των αυτοκινήτων μπορούν να "χαλαρώσουν" χωρίς να το γνωρίζει ο οδηγός του οχήματος. Ίσως ένας ενήλικας να μετακίνησε το κάθισμα και να ξέχασε να το ασφαλίσει όταν το επέστρεψε στην αρχική του θέση ή ίσως κάποιος τραβώντας ένα φορτίο ξέχασε να επαναφέρει το κάθισμα στη σωστή του θέση. Τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν μέσα σε ένα αυτοκίνητο από τη μία μετακίνηση στην άλλη, οπότε καλό είναι να το ελέγχετε πάντα για να βεβαιωθείτε ότι το παιδικό κάθισμα είναι ασφαλές για το παιδί σας.

 

Διαβάστε εδώ αν είναι ασφαλές να κρατάτε αγκαλιά το μωρό σας στο αυτοκίνητο!

 

 

tags:






tags: