5 πράγματα που μπορεί μόνο ο μπαμπάς να κάνει για το μωρό

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Οι μπαμπάδες παραδοσιακά στο σπίτι αναλαμβάνουν το ρόλο του... τεχνίτη για όλες τις δουλειές! Μπορούν να δώσουν τα “φώτα” τους γύρω από ό,τι αφορά τα μαστορέματα ή την ποιότητα των υλικών και των κατασκευών! Μαθημένοι από μικροί να ασχολούνται με κάθε είδους gadget, πλήρως εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και με μία σχετική γνώση πάνω σε τεχνικά θέματα που συνήθως δεν αφορούν τις γυναίκες, οι άνδρες αναλαμβάνουν να επιδιορθώσουν, να επιλέξουν τις κατάλληλες συσκευές και να οργανώνουν το τεχνικό κομμάτι του... νοικοκυριού!

 


Να ορισμένα πράγματα που καλό είναι να επιλέξει ο μπαμπάς του σπιτιού, για να είναι σίγουρο ότι θα είναι και τα πιο κατάλληλα για το μωρό!

 • Το στρώμα της κούνιας ή της καλαθούνας του μωρού
  Τα νεογέννητα περνούν το 70% του πρώτου έτους τους ξαπλωμένα στο κρεβατάκι τους. Άρα η ποιότητα του στρώματος έχει μεγάλη σημασία για τον ευχάριστο και ξεκούραστο ύπνο! Ο μπαμπάς μπορεί να ψάξει και να βρει το καλύτερο στρώμα (και το πιο σωστό κρεβάτι), ώστε να βεβαιωθεί ότι το μωρό θα κάνει... όνειρα γλυκά!

 

 • Το καροτσάκι για τη βόλτα και τις μετακινήσεις
  Ένα καρότσι που θα βολέψει τόσο κατά τους πρώτους μήνες του μωρού, αλλά θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε και καθώς το παιδί μεγαλώνει είναι μια καλή επένδυση. Σε αυτό τον τομέα ο πατέρας μπορεί να ψάξει το πιο ανθεκτικό και σωστά κατασκευασμένο, που παράλληλα θα προσφέρει την κατάλληλη στήριξη και τη σωστή στάση σώματος, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

 

 • Το καρεκλάκι του αυτοκινήτου
  Οι μετακινήσεις που γίνονται με το αυτοκίνητο απαιτούν να πληρούνται τα stadards ασφάλειας για κάθε επιβάτη, πόσο μάλλον για ένα μωρό! Σε αυτή την περίπτωση, καλό είναι ο μπαμπάς να αναλάβει να βρει το πιο ασφαλές και κατάλληλο για το μωρό καρεκλάκι που θα τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο!

 

 • Ηλεκτρικά “gadget” για το τάισμα του μωρού
  Μπορεί το θήλαστρο να μοιάζει γυναικεία υπόθεση, επειδή χρησιμοποιείται από τη μητέρα, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για μια (σχετικά πολύπλοκη) ηλεκτρική συσκευή! Η ποιότητα και η αντοχή είναι κάτι που ο πατέρας μπορεί να τσεκάρει πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε αγορά. Το ίδιο ισχύει και για συσκευές όπως ο αποστειρωτής για τα μπουκάλια και τις πιπίλες που είναι απαραίτητος τους πρώτους μήνες, αφού χρησιμεύει σε καθημερινή βάση και πρέπει να είναι ανθεκτικός και κυρίως λειτουργικός!

 

 • Το σύστημα ενδοεπικοινωνίας
  Άλλη μία κατηγορία που αφορά κυρίως τον μπαμπά! Κατεξοχήν gadget που μοιάζει παιχνιδάκι για τους πατεράδες, αλλά όχι τις μαμάδες. Ένα ασύρματο ηλεκτρονικό σύστημα που “συνδέει” τους γονείς ανά πάσα στιγμή με το μωρό, αφού βρίσκεται συνεχώς δίπλα του και μεταδίδει ήχο και εικόνα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αν η επιλογή της τεχνολογικά εξελιγμένης ενδοεπικοινωνίας δεν είναι δουλειά για τον μπαμπά, τότε τι;

Πηγή: tlife.gr