"Μην αγγίζεις το μωρό μου" : Το νέο trend των γονιών

Δημοσιεύθηκε στις

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει να ακούμε για τάσεις στον χώρο της μόδας, της ομορφιάς, ακόμα και της τεχνολογίας, ωστόσο υπάρχουν και τάσεις που αφορούν τους γονείς και τον τρόπο που μεγαλώνουν τα παιδιά τους. Συγκεκριμένα, η τελευταία τάση για τους γονείς ονομάζεται "Μην αγγίζεις το παιδί μου" και όχι δεν χρειάζεται να πάει ο νους σας στο κακό. Πολλοί γονείς αποφασίζουν να τοποθετήσουν μία μικρή πινακίδα στο αυτοκίνητο τους, παρόμοια με εκείνη που γράφει "Παιδί στο αυτοκίνητο". Το μήνυμα αυτής της πινακίδας όμως είναι διαφορετικό. Γράφει "Μην αγγίζεις το παιδί μου" και λειτουργεί ως μία υπενθύμιση σε όλους τους ευαίσθητους ή μέχρι και αδιάκριτους που θέλουν να χαϊδέψουν ή να τσιμπήσουν τα μάγουλα ενός μωρού, ακόμα και αν δεν το γνωρίζουν.

"Μην αγγίζεις το μωρό μου" : Το νέο trend των γονιών


Για ποιον λόγο όμως παίρνουν αυτή την απόφαση οι γονείς; Το φθινόπωρο είναι η κατ' εξοχήν εποχή που κυκλοφορούν διάφορες ιώσεις, έτσι οι κάπως πιο προστατευτικοί γονείς χρησιμοποιούν αυτό τον τρόπο για να μην έρθει σε επαφή το παιδί τους με άτομα που μπορεί να έχουν κάποιο μικρόβιο. Σας φαίνεται κάπως υπερβολικό; Λογικό, αφού μπορεί το ανοσοποιητικό σύστημα ενός μωρού να χρειάζεται απαιτεί χρόνο για να αναπτυχθεί, αλλά δεν θα πρέπει και οι γονείς να φτάνουν στα άκρα. Σαφώς όμως θα πρέπει να αναφέρουμε πως όσο γλυκό να μας φαίνεται ένα μωρό δεν πρέπει να το πλησιάσουμε ή να το χαϊδέψουμε χωρίς την έγκριση του γονέα του.

"Μην αγγίζεις το μωρό μου" : Το νέο trend των γονιών

Παρόλο που αυτή η τάση φαίνεται κάπως υπερβολική στους περισσότερους από εμάς, αυτό που κάνει εντύπωση είναι πως έχουν ήδη πωληθεί πολλές τέτοιες πινακίδες από το e-shop Etsy. Αυτό αποδεικνύει πως πολλοί γονείς φοβούνται πραγματικά πολύ τόσο τα μικρόβια όσο και τους αδιάκριτους περαστικούς.