Η Chrissy Teigen μιλάει για την περίοδο της επιλόχειας κατάθλιψης της

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Το πανέμορφο μοντέλο μίλησε για την μάχη της με την επιλόχεια κατάθλιψη.

Η Chrissy Teigen μίλησε για πρώτη φορά για την μάχη που έδινε στα κρυφά με την επιλόχεια κατάθλιψη, μετά από τη γέννηση της κόρης της Λούνα Σιμόνε, η οποία είναι πλέον 11 μηνών.


Το 31 έτους μοντέλο, είπε στην εξομολόγησή της στο Glamour, απόσπασμα της οποίας προδημοσίευσε το People, ότι αντιμετώπισε αρκετά από τα συμπτώματα της επιλόχειας κατάθλιψης για αρκετούς μήνες μετά τη γέννηση της κόρης της, τον Απρίλιο του 2016, αλλά δεν είχε ιδέα για το πού βρισκόταν η ρίζα του προβλήματος.

«Το να σηκωθώ από το κρεβάτι και να πάω στο στούντιο ήταν οδυνηρό. Η μέση μου, οι ώμοι μου, ακόμη και οι καρποί μου πονούσαν. Δεν είχα όρεξη. Περνούσαν ακόμη και δύο ημέρες χωρίς να βάλω μπουκιά στο στόμα μου», είπε, ενώ μίλησε και για τα ξεσπάσματά της.

Η Chrissy Teigen μιλάει για την περίοδο της επιλόχειας κατάθλιψης της

«Καθόμουν στο καμαρίνι μου, ενώ μου έφτιαχναν τα μαλλιά και το μακιγιάζ και κάποιος από το συνεργείο ερχόταν και ρωτούσε:«Κρίσι ξέρεις τους στίχους αυτού του τραγουδιού;» και γινόμουν έξαλλη. Εφευγαν, βούρκωνα και ξεσπούσα σε κλάματα»,διηγήθηκε.

«Δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί ήμουν τόσο δυστυχισμένη. Το απέδιδα στην κούρσα. Σκεφτόμουν »Μπορεί πλέον να μην είμαι χαζοχαρούμενη. Ίσως να προορίζομαι απλά για να είμαι μητέρα», συνέχισε. Τις χειρότερες στιγμές, κλεινόταν στο σπίτι για ημέρες όταν δεν ήταν αναγκασμένη να πάει στη δουλειά. «Δεν έβγαινα καθόλου. Ρωτούσα τους ανθρώπους που έρχονταν γιατί ήταν βρεγμένοι. Έβρεχε; Πώς να ξέρω, είχα κλειστά όλα τα παντζούρια».

«Πριν τις διακοπές πήγα στον ψυχοθεραπευτή μου. Ο John, κάθισε δίπλα μου. Κοίταξα τον γιατρό μου με δυσκολία καθώς ήμουν κουρασμένη και πονούσα. Πονούσα που κοιμόμουν στον καναπέ. Που ξύπναγα και περπατούσα μόνη στο σαλόνι του σπιτιού τη νύχτα. Που έκανα εμετό. Που εμπιστευόμουν λάθος ανθρώπους. Που δεν απολάμβανα τη ζωή μου. Που δεν συναντούσα τους φίλους μου. Που δεν είχα ενέργεια να πάω μια βόλτα το μωρό μου.

Ο γιατρός μου έβγαλε ένα τετράδιο και άρχισε να απαριθμεί τα συμπτώματά μου. Εγώ έλεγα "Ναι, ναι, και αυτό, ναι" και κάπως έτσι βγήκε η διάγνωση: Επιλόχειος κατάθλιψη και άγχος!».

Σε όλα αυτά, ο σύζυγός της ήταν το μεγαλύτερο στήριγμά της. «Είναι όσο συμπονετικός και υπομονετικός φαίνεται. Είμαι ευγνώμων για τους ανθρώπους γύρω μου. Ο Τζον ήταν απίστευτος τους τελευταίους εννιά μήνες, μου έφερνε τα φάρμακά μου και παρακολουθούσε δίπλα μου απαίσια ριάλιτι», είπε.

http://www.instagram.com/p/BPA3NgTAdIX/

Μετά τη διάγνωση, δίσταζε να αποκαλύψει το μυστικό της. «Η επιλόχεια κατάθλιψη δεν κάνει διακρίσεις. Δεν μπορούσα να το ελέγξω. Και αυτό ήταν ένας από τους λόγους που έκανα τόσο καιρό να μιλήσω για αυτό. Ενιωθα περίεργα να πω δυνατά ότι πασχίζω», παραδέχθηκε.

Houston aquarium with Luna for @si_swimsuit launch week!!

A post shared by chrissy teigen (@chrissyteigen) on

Τέλος, έκλεισε τη συνέντευξή της λέγοντας, «Εξομολογούμαι τώρα το μυστικό μου γιατί θέλω να ξέρει ο κόσμος ότι αυτό μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε και δεν θέλω να ντρέπονται για αυτό που τους συμβαίνει όπως ένιωθα εγώ ή να νιώθουν μόνοι. Επίσης δεν μου αρέσει να προσποιούμαι ότι ξέρω τα πάντα για την επιλόχειο κατάθλιψη, γιατί ο καθένας τη βιώνει διαφορετικά. Μόνο ένα πράγμα γνωρίζω, ότι αν αποφασίσεις να μιλήσεις, μπορείς να βρεις λύση στο πρόβλημά σου!».

Πηγη: pasmina.gr