Η παράσταση «Η Βασίλισσα του Χιονιού» του Θοδωρή Αμπαζή διαθέσιμη, online

Δημοσιεύθηκε στις

Η όπερα για παιδιά «Η Βασίλισσα του Χιονιού», του Θοδωρή Αμπαζή, όπως παρουσιάστηκε στο Θέατρο Απόλλων της Πάτρας, τον Δεκέμβριο του 2014, είναι διαθέσιμη online, για δωρεάν παρακολούθηση.

Η παράσταση «Η Βασίλισσα του Χιονιού», η οποία είχε παρουσιαστεί το Νοέμβριο του 2014 στην παιδική σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας και στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, τον Δεκέμβριο του 2015, βασίζεται στο αγαπημένο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Τη σκηνοθεσία και την πρωτότυπη μουσική αυτής της όπερας για παιδιά έχει υπογράψει ο Θοδωρής Αμπαζής, ενώ το λιμπρέτο η Σοφιάννα Θεοφάνους.


Η Βασόλλισα του ΧιονιούΥπόθεση

Πρόκειται για μια ιστορία πίστης, αγάπης και ενηλικίωσης. O Κάη, που είναι καλός στ’ αστεία και στον πολλαπλασιασμό, είναι αχώριστος φίλος με την Γκρέτα, που λατρεύει τα γέλια και τις ιστορίες. Παίζουν, μοιράζονται τις ελπίδες και τα όνειρά τους και η φιλία τους δυναμώνει. Η ευτυχία τους διακόπτεται όταν η τρομερή Βασίλισσα του Χιονιού, που έχει… αλλεργία στην αγάπη, καταφέρνει με ένα μαγικό τέχνασμα να τους χωρίσει: ο Κάη θέλει ξαφνικά να ανακαλύψει νέα μέρη μόνος του σαν άλλος Μάρκο Πόλο και οι περιπέτειες δεν είναι για κορίτσια… Ακολουθεί τη Βασίλισσα του Χιονιού στο κάστρο της, στη μακρινή Λαπωνία. Η Γκρέτα αποφασίζει να αναζητήσει τον αγαπημένο φίλο της, ξεκινώντας ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες, εκπλήξεις, αλλά και συναρπαστικές συναντήσεις. Θα καταφέρει τελικά να βρει τον Κάη και να τον πείσει να γυρίσει πίσω μαζί της;

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία & Πρωτότυπη Μουσική: Θοδωρής Αμπαζής
Λιμπρέτο: Σοφιάννα Θεοφάνους
Σκηνικά & Κοστούμια: Kenny MacLellan
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Χορογραφία: Όλγα Σπυράκη
Ερμηνεύουν: Αγγελική Ζωή Καραγκούνη, Μαρία Κατριβέση, Ειρήνη Τζανετουλάκου, Σπύρος Παπαδάτος, Βασίλης Δημακόπουλος
Αφήγηση: Ανδριάνα Χαλκίδη
Μουσικοί: Μαριλένα Σουρή (πιάνο & μουσική διδασκαλία), Νίκος Μαυρίδης (βιολί), Φώτης Παπαντωνίου (βιόλα), Vilen Karapetyan (κοντραμπάσο), Maxim Mankovskiy (κρουστά), Βάγια Ζεπάτου (μαντολίνο)

Την παράσταση, η οποία ανέβηκε από τον ίδιο τον σκηνοθέτη στο youtube, μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν εδώ: