Επιλόχεια κατάθλιψη: Viral, η συγκλονιστική φωτογραφία νεαρής μητέρας!

Δημοσιεύθηκε στις

Ελάχιστοι την αποκαλούν με το όνομά της και για τους περισσότερους φαντάζει κάτι ξένο, κάτι που δεν θα "χτυπήσει την πόρτα τους ποτέ". Μπορεί να συμβεί στον διπλανό μας, αλλά όχι σε εμάς. Κι όμως, η κατάθλιψη είναι μια ψυχική ασθένεια που βρίσκει χώρο να τρυπώσει στην καθημερινότητά μας χωρίς καν να το καταλάβουμε.

Και αυτό ακριβώς προσπαθεί να διαμηνύσει μία νεαρή μητέρα, η οποία δημοσίευσε μία φωτογραφία στο Facebook στην οποία παρουσιάζει πολύ γλαφυρά πώς είναι να ζεις με το σύζυγο, τα παιδιά και την κατάθλιψη στο σπίτι σου.


Η Brittany Ernsperger κοινοποίησε μία φωτογραφία που απεικονίζει την κουζίνα της και δείχνει πώς συμπεριφέρεται ένας άνθρωπος που έχει κατάθλιψη. Το μήνυμά της είναι ιδιαίτερα συγκινητικό.

Επιλόχεια κατάθλιψη: Viral, η συγκλονιστική φωτογραφία νεαρής μητέρας!

 

Χαρακτηριστικά η νεαρή μητέρα έγραψε: «Έτσι μοιάζει η κατάθλιψη. Δεν είναι τα καθαρά πιάτα, όχι. Αλλά το ότι αυτά παρέμειναν έτσι, μες τη μέση. Έχουν περάσει δύο εβδομάδες χωρίς να ασχοληθώ μαζί τους. Πριν από τρεις ημέρες κάθισα στο πάτωμα της κουζίνας και τα κοίταζα καθώς έκλαιγα. Ήξερα ότι έπρεπε να τα τακτοποιήσω. Ήθελα τόσο πολύ να το κάνω. Αλλά η κατάθλιψη με τράβαγε πίσω. Σαν μια μαύρη τρύπα. Σε μια λακκούβα με λάσπη. Tα έβλεπα πρωί και βράδυ, όλη την ημέρα. Απλά τα έβλεπα. Έλεγα στον εαυτό μου ότι έπρεπε να τα τακτοποιήσω. Έλεγα στον εαυτό μου ότι θα τα τακτοποιούσα. Και κάθε μέρα που δεν το έκανα, ένιωθα ηττημένη. Έκανα την κατάθλιψη ακόμα χειρότερη, γιατί το να μην καταφέρνεις να κάνεις κάτι που έχεις την υποχρέωση να κάνεις, είναι αποτυχία.

Ανούσιο. Αποτυχία. Aνίκανο. Χαζό. Τεμπέλικο.

Όλα αυτά τριγυρνούν στο μυαλό κάποιου με κατάθλιψη. Όλη την ημέρα. Και πέρα αυτό, έχεις ένα συνεχές άγχος.Φοβάσαι ότι ο άνδρας σου θα φύγει γιατί νομίζει ότι είσαι τεμπέλα. Φοβάσαι μην μπουν άνθρωποι στο σπίτι σου και νομίζουν ότι είσαι βρωμιάρα. Nιώθεις ότι έχεις αποτύχει με τα παιδιά σου, γιατί τρία βράδια στη σειρά δεν έχεις καθαρά πιάτα για το βραδινό. Έτσι, πίτσα και πάλι! Το χειρότερο κομμάτι δεν είναι μόνο τα πιάτα. Είναι το πλύσιμο των ρούχων, το καθάρισμα, το να ντυθείς, να κάνεις μπάνιο, να ντύσεις τα παιδιά σου, να βουρτσίσεις τα δόντια σου και τα δικά τους, να κάνεις τις καθημερινές δουλειές. Όλα γίνονται εφιάλτης. Mια αγχωτική υποχρέωση.

Η κατάθλιψη είναι κάτι για το οποίο δε μιλούν οι δυνατοί άνθρωποι, γιατί δε θέλουν να νομίζουν οι άλλοι ότι είναι «αδύναμοι». Δεν είστε αδύναμοι. Απλά ήσασταν πολύ δυνατοί για πολύ και πολλά πράγματα, και τώρα το σώμα σας χρειάζεται ένα διάλειμμα. Δε με νοιάζει αν το μόνο πράγμα που έκανες σήμερα ήταν να βάλεις το αποσμητικό σου. Eίμαι υπερήφανη για σένα. Έκανες καλή δουλειά. Είμαι μαζί σου. Δεν ψάχνω για συμπόνοια, ούτε καν. Θέλω απλά να δείξω ότι είμαι εδώ για εσάς. Αν θέλετε σε κάποιον να μιλήσετε, είμαι εδώ για να βοηθήσω».

Επιλόχεια κατάθλιψη: Viral, η συγκλονιστική φωτογραφία νεαρής μητέρας!

Η Βritanny μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook εξέφρασε τη βαθιά της συγκίνηση για την ανταπόκριση του κόσμου στο μήνυμά της. Xιλιάδες άνθρωποι είδαν τη δημοσίευσή της και άλλοι τόσοι έδειξαν ότι ταυτίζονται μαζί της και της έδωσαν συγχαρητήρια για το θάρρος και την ειλικρίνειά της.

 

Δείτε και διαβάστε εδώ όσα πρέπει να γνωρίζετε για την επιλόχεια κατάθλιψη.

 

tags:






tags: