Ανατρεπτική έρευνα: Η έκθεση των παιδιών σε οθόνες υπολογιστή δεν κάνει και τόσο κακό στην υγεία τους τελικά!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Από τη Μαρία Ροδίτη

Ο χρόνος που περνούν τα μικρά παιδιά μπροστά από τις οθόνες των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των κινητών τηλεφώνων είναι ένα ζήτημα που συζητιέται έντονα τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στους γονείς.


Ωστόσο, σύμφωνα με μία νέα έρευνα που διεξήχθη από Βρετανούς παιδιάτρους, "υπάρχουν λίγες ενδείξεις ότι ο χρόνος που σπαταλούν τα παιδιά μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή είναι επιβλαβής για την υγεία τους".

Όπως επισημαίνεται στον οδηγό που δημιούργησε το Βασιλικό Κολέγιο Παιδιατρικής και Παιδικής Υγείας (RCPCH), "δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι ο χρόνος μπροστά από μία οθόνη είναι επιβλαβής για την υγεία του παιδιού σε οποιαδήποτε ηλικία, καθιστώντας αδύνατη τη σύσταση συγκεκριμένων χρονικών ορίων ανάλογα με την ηλικία του παιδιού".

 

Ανατρεπτική έρευνα: Η έκθεση των παιδιών σε οθόνες υπολογιστή δεν κάνει και τόσο κακό στην υγεία τους τελικά!

 

Αντί να προτείνει ακριβή χρονικά όρια, ο Max Max Davie, υπεύθυνος για την προώθηση της υγείας για το RCPCH, δήλωσε: «Όταν πρόκειται για την ώρα της οθόνης, πιστεύω ότι είναι σημαντικό να ενθαρρύνουμε τους γονείς να κάνουν ό, τι είναι σωστό για την οικογένειά τους». Και πρόσθεσε: "Προτείνουμε να δημιουργηθούν όρια κατάλληλα για την κάθε ηλικία, τα οποία να διαπραγματεύονται γονείς και παιδιά σε ένα πλαίσιο που να καταλαβαίνουν όλοι στην οικογένεια".

Παρόλο που προτείνεται στους γονείς να αποφασίζουν οι ίδιοι πόσες ώρες επιτρέπουν στα παιδιά τους να βρίσκονται μπροστά από μία οθόνη υπολογιστή, το RCPCH τονίζει τη σημασία της αποφυγής έκθεσης σε οθόνες μια ώρα πριν τον ύπνο, προωθώντας έτσι έναν πιο υγιεινό τρόπο ύπνου.

 

Διαβάστε εδώ για το παιδί και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια!

 

 

tags:


tags: