Ένα γράμμα στον άνδρα μου: «Σ’ ευχαριστώ για την υποστήριξη σου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου»!

Δημοσιεύθηκε στις

Αναστασία, στέλνει ένα γράμμα στον σύζυγό της, Ανδρέα, για να του εκφράσει την ευγνωμοσύνη της για όσα έκανε γι’ αυτήν την περίοδο της εγκυμοσύνης της και για την αγάπη που δείχνει σ’ αυτή και την κόρη τους.

«Αγάπη μου,


αν δεν σε έχω ευχαριστήσει ήδη αρκετά για τα πάντα, θα ήθελα να το πω ξανά. Σ’ ευχαριστώ!

Αυτή τη στιγμή, κάθομαι και πίνω τον καφέ μου, και μπορώ με δυσκολία να συγκρατήσω τη χαρά μου για όσα έχουμε πετύχει, ως οικογένεια, ως τώρα.

Νιώθω απίστευτη χαρά και ευγνωμοσύνη για όλα αυτά που έχω στη ζωή μου μέχρι αυτή τη στιγμή. Όταν σας βλέπω, εσένα και την κόρη μας, χαμογελάω πλατιά, γιατί νιώθω τόσο τυχερή που σας έχω στη ζωή μου.

Η κόρη μας είναι τόσο τυχερή που έχει εσένα για πατέρα, κάτι που θα διαπιστώσει και η ίδια μεγαλώνοντας. Οι στιγμές που περνάμε οι τρεις μας είναι μοναδικές! Όταν είμαστε οι τρεις μας και γελάμε σαν να μην υπάρχει αύριο, είμαι η πιο ευτυχισμένη γυναίκα στον κόσμο. Δεν θα μπορούσα πραγματικά να ζητήσω τίποτε παραπάνω.

Αγάπη μου σ’ ευχαριστώ που δίνεις όλη σου τη θετική ενέργεια στη μικρή μας οικογένεια, ειδικά όταν εγώ δεν μπορώ. Όπως θα ξέρεις ήδη, δεν είμαι και ο πιο εύκολος άνθρωπος στον κόσμο για να ζεις μαζί του, κυρίως κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών της εγκυμοσύνης μου. Αχ, πόσο φοβόμουν να σου ανακοινώσω αυτή την εγκυμοσύνη! Γιατί ποτέ δεν είχαμε συζητήσει το ενδεχόμενο να γίνουμε γονείς. Όσο συναρπαστικό και αν ήταν να κάνουμε τη μεγάλο αυτό βήμα οι δυο μας, ξέρω ότι ήταν δύσκολες οι μέρες μαζί μου. Αλλά τα μάτια σου έλαμπαν συνέχεια από χαρά.

Και η απάντησή σου, η εκπληκτική σου απάντηση, στην αγχωμένη, τελικά, εξομολόγηση μου, δεν ήταν ακριβώς αυτό που περίμενα, αλλά το εκτιμώ τόσο και σε ευχαριστώ για τον ενθουσιασμό που έδειξες από την αρχή.

Σ’ ευχαριστώ που ποτέ δεν έχασες κανένα ραντεβού μας στο γυναικολόγο. Όταν μιλήσαμε για τους φόβους σου και τον ενθουσιασμό σου, ήταν οι ίδιοι με τους δικούς μου, και ένιωσα απίστευτη ανακούφιση, καθώς μέχρι εκείνη την ώρα πίστευα ότι θα γινόμουν μία κακή μητέρα. Ήξερα ότι δεν ήμουν έτοιμη γι’ αυτό, αλλά ήρθες εσύ και μου έδειξες ότι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Αυτό με έκανε να αισθανθώ ασφαλής, ξέροντας ότι θα είσαι σε όλα δίπλα μου.

Σ’ ευχαριστώ που πήρες όλο το επιπλέον βάρος από μένα, κουβαλούσες τα πράγματά μου, όπου και αν πηγαίναμε, και με συνόδευες στα ψώνια του σούπερ μάρκετ.

Σ’ ευχαριστώ που περίμενες υπομονετικά όταν ψώνιζα τα εκατοντάδες ρουχαλάκια για τη μικρή μας που θα ερχόταν στον κόσμο.

Σ’ ευχαριστώ που μου έκανες μασάζ στα πόδια όταν ήμουν εξαντλημένη, ενώ το μόνο που ήθελες εκείνη την ώρα ήταν να κάνεις ένα ζεστό μπάνιο και να ξεκουραστείς.

Σ’ ευχαριστώ που με υποστήριξες και με έκανες να νιώθω τόσο ξεχωριστή.

Σ’ ευχαριστώ που ήσουν υπομονετικός και με καταλάβαινες! Ναι, η εγκυμοσύνη μου ήταν μία θαυμάσια εμπειρία, αλλά δεν θα ήταν ίδια χωρίς εσένα και την βοήθειά σου. Η αλήθεια είναι ότι κανείς άλλος δεν θα άντεχε τα νεύρα μου, εκτός από σένα!

Όταν δεν μπορούσα να ελέγξω τα συναισθήματά μου και σου θύμωνα ακόμα και για τα πιο ασήμαντα πράγματα, ήσουν πάντα ευγενικός και καλός μαζί μου.

Όταν ήμουν χάλια με τις ναυτίες και τις ζαλάδες της εγκυμοσύνης, εσύ μου κρατούσες το χέρι και ήσουν στοργικός μαζί μου.

Σκούπιζες τα δάκρυά μου και μου κρατούσες το χέρι, όταν αισθανόμουν άσχημα και μοιράστηκες τη χαρά μου, όταν ένιωθα η πιο ευτυχισμένη γυναίκα στον κόσμο.

Σ’ ευχαριστώ που με έκανες να αισθάνομαι όμορφη, ακόμα και τις μέρες που ήμουν πρησμένη και αναμαλλιασμένη. Ήμουν τόσο χαρούμενη που το μωρό μας μεγάλωνε μέσα μου, αλλά την ίδια στιγμή, έβλεπα το σώμα μου να αλλάζει. Δεν ήμουν σίγουρη για το πως φαινόμουν, αλλά με έκανες να νιώθω πανέμορφη με τα θετικά σου σχόλια. Με βοήθησες να ξεπεράσω μέχρι και τις μικρότερες δυσκολίες που είχα.

Σ΄ ευχαριστώ που αποτελείς πηγή δύναμης για μένα και την κόρη μας. Είσαι τόσο αφοσιωμένος στην οικογένειά μας και νιώθω περήφανη που σε έχω. Σ’ ευχαριστώ που πολλές φορές αναλαμβάνεις τα πάντα και με αφήνεις να κοιμηθώ, έστω για λίγες ώρες, χωρίς να γκρινιάζεις που εσύ είσαι ήδη κουρασμένος.

Σ΄ ευχαριστώ που είσαι ο καλύτερός μου φίλος και σε εμπιστεύομαι απόλυτα. Δεν ξέρω αλήθεια τι θα έκανα χωρίς εσένα. Σ’ ευχαριστώ που βάζεις εμένα και την κόρη μας πάνω από όλους και από όλα.

Ξέρω ότι αυτό το ταξίδι έχει φέρει άγχος στη ζωή μας και ότι υπήρξαν αρκετές φορές που ήσουν έτοιμος να τα παρατήσεις. Ο γάμος μας δεν ήταν πάντα εύκολος, και το να είσαι γονιός είναι πολύ δύσκολο, κάποιες φορές. Αλλά πάντα παρέμεινες δίπλα μου.

Με βοήθησες στις χειρότερες φάσεις της ζωής μου και με είδες όταν ένιωθα άσχημα, αλλά είσαι ακόμη εδώ. Εξαιτίας σου, τώρα περνάω την καλύτερη φάση της ζωής μου! Χειρίζεσαι με τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματά μας, πολύ καλύτερα απ’ ότι περίμενα. Αξίζεις ό,τι καλύτερο και πολλά παραπάνω.

Δεν θα μπορέσω ποτέ να στο πω αρκετές φορές. Ευχαριστώ αγάπη μου!

Η γυναίκα σου».

tags:


tags: