Τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης: 3η εβδομάδα κύησης

Tην τρίτη εβδομάδα της εγκυμοσύνης ορισμένες γυναίκες αισθάνονται  ήδη έγκυες πριν ακόμη από το θετικό τεστ εγκυμοσύνης ωστόσο οι περισσότερες δεν παρατηρούν τίποτα ακόμα.

Εάν έχετε συμπτώματα αυτή την εβδομάδα, μερικά από αυτά μπορεί να είναι τα παρακάτω:

Φούσκωμα και κράμπες

Η προγεστερόνη χαλαρώνει τους μυς σε όλο το σώμα σας, συμπεριλαμβανομένου του πεπτικού σας σωλήνα. Αυτοί οι χαλαροί μύες επιβραδύνουν την πέψη, που μπορεί να οδηγήσει σε αέρια και φούσκωμα, δημιουργώντας δυσάρεστες αισθήσεις στο έντερο.

Πόνο στο στήθος

Πολλές γυναίκες λένε ότι η ευαισθησία που νιώθουν στο στήθος  είναι μια υπερβολική εκδοχή του πώς αισθάνονται τα στήθη τους πριν από μια περίοδο.

Κηλίδες

Ορισμένες γυναίκες παρατηρούν μια μικρή ποσότητα αίματος αυτή την εβδομάδα. Αυτό είναι γνωστό ως αιμορραγία εμφύτευσης επειδή συμβαίνει γύρω από το χρόνο που τα γονιμοποιημένα ωάρια εμφυτεύονται στη μήτρα. (Εάν έχετε πόνο μαζί με αιμορραγία, καλέστε αμέσως τον γυναικολόγο σας, διότι αυτό μπορεί και να αποτελεί ένδειξη έκτοπης εγκυμοσύνης.)

Η βασική θερμοκρασία του σώματος παραμένει υψηλή

Εάν βάλετε θερμόμετρο αυτήν την εβδομάδα μπορεί να παρατηρήσετε κάποια δέκατα. Μην ανησυχήσετε καθώς και αυτά μπορεί να αποτελούν ένα από τα συμπτώματα της τρίτης εβδομάδας κύησης

tags:


tags: