SEARCH

Πεντανόστιμα σπιτικά πατατάκια φούρνου

Από τη Βασιλική Κίτσου

Ένα από τα πιο αγαπημένα και αμαρτωλά σνακ είναι τα πατατάκια, τα οποία συχνά πυκνά ζητούν τα παιδιά. Ένας τρόπος να αποφύγετε τα ετοιματζίδικα πατατάκια του εμπορίου- που μόνο διατροφική αξία δεν έχουν- είναι να φτιάξετε εσείς οι ίδιες σπιτικά πατατάκια φούρνου. Η συνταγή είναι πανεύκολη και πολύ γρήγορη όπως θα δείτε.

 

 

Για 4 άτομα

Χρόνος προετοιμασίας: 45' 

Τι χρειάζεστε
  • 1/2 κιλό πατάτες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • λευκό πιπέρι
  • μαύρο πιπέρι
  • δεντρολίβανο

 

Τι κάνετε
  • Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες
  • Σε ένα ταψί τοποθετείτε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετείτε αραιά αραιά  τις πατάτες
  • Ρίχνετε το αλάτι, τα πιπέρια, το δεντρολίβανο και το λάδι και ανακατεύετε τις πατάτες
  • Ψήνετε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά

 

 

Διαβάστε επίσης: Πανεύκολη συνταγή για ζουμερά και αρωματικά μπιφτέκια!

 

 

tags:


tags: