SEARCH

Νόστιμα & υγιεινά σνιτσελάκια παναρισμένα με κινόα!

Από τη *Θέμιδα Καρδιόλακα

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά

Τι χρειαζόμαστε
  • 750 γρ. σνιτσελάκια χοιρινά
  • 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή ρυζάλευρο
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα κινόα ή νιφάδες κινόας.
  • 2 πολτοποιημένες σκελίδες σκόρδο
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • 2 κ.γλ. ρίγανη
  • Λίγο αλάτι
  • Λάδι για τηγάνισμα
Τι κάνουμε
  1. Βάζουμε σε ένα πιάτο το αλεύρι.
  2. Χτυπάμε σε ένα πιάτο τα αυγά.
  3. Ανακατεύουμε σε ένα βαθύ πιάτο την κινόα (την οποία βάλει σε ένα σουρωτήρι και την έχουμε ξεβγάλει πολλές φορές), τα σκόρδα, το λεμόνι, τη ρίγανη και το αλάτι.
  4. Περνάμε τα σνιτσελάκια πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα αυγά και στο τέλος από το μείγμα της κινόα.
  5. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν.

*H Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα",  "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τι θα φάω στο σχολείο, μαμά;"

 

 

 

 

 

 

tags:


tags: