Νόστιμα & υγιεινά σνιτσελάκια παναρισμένα με κινόα!
Δημοσιεύθηκε στις
Από τη *Θέμιδα Καρδιόλακα
Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Τι χρειαζόμαστε
- 750 γρ. σνιτσελάκια χοιρινά
- 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή ρυζάλευρο
- 2 αυγά
- 1 κούπα κινόα ή νιφάδες κινόας.
- 2 πολτοποιημένες σκελίδες σκόρδο
- Χυμό από ένα λεμόνι
- 2 κ.γλ. ρίγανη
- Λίγο αλάτι
- Λάδι για τηγάνισμα
Τι κάνουμε
- Βάζουμε σε ένα πιάτο το αλεύρι.
- Χτυπάμε σε ένα πιάτο τα αυγά.
- Ανακατεύουμε σε ένα βαθύ πιάτο την κινόα (την οποία βάλει σε ένα σουρωτήρι και την έχουμε ξεβγάλει πολλές φορές), τα σκόρδα, το λεμόνι, τη ρίγανη και το αλάτι.
- Περνάμε τα σνιτσελάκια πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα αυγά και στο τέλος από το μείγμα της κινόα.
- Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν.
*H Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα", "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τι θα φάω στο σχολείο, μαμά;"