Καλοκαίρι στην πόλη 2017 - Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού συνεχίζει για δέκατη ένατη συνεχή χρονιά το πολύ επιτυχημένο και ιδιαίτερα αγαπητό στα παιδιά πρόγραμμα «Καλοκαίρι στην πόλη» . Ο «Ελληνικός Κόσμος», το Κέντρο Πολιτισμού του ΙΜΕ, περιμένει και αυτό το καλοκαίρι τους μικρούς του φίλους, για να τους προσφέρει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα γνώσης και ψυχαγωγίας.

Η εναλλακτική αυτή θερινή κατασκήνωση απευθύνεται σε παιδιά 5-12 ετών, είναι σχεδιασμένη από το τμήμα Μουσειοπαιδαγωγών του IME και κρατάει συντροφιά στους μικρούς μας φίλους που μετά το κλείσιμο των σχολείων παραμένουν στη Αθήνα.


Για δέκα ολόκληρες ημέρες συμμετέχουν σε μία «εναλλακτική» κατασκήνωση, στους χώρους του «Ελληνικού Κόσμου». Από νωρίς το πρωί, έως το απόγευμα οι μικροί κατασκηνωτές συμμετέχουν σε δραστηριότητες και παιχνίδια που συνθέτουν ένα πολυθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Τα παιδιά προγευματίζουν και γευματίζουν και έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τις εκθέσεις, τις προβολές στη «Θόλο» Εικονικής Πραγματικότητας και τις δραστηριότητες του «Ελληνικού Κόσμου», ανάλογα με την ηλικία τους.

Το «Καλοκαίρι στην πόλη» για το 2017 υλοποιείται σε 4 δεκαήμερα με μία πολύ ενδιαφέρουσα θεματική.

Τρύπες, το φαινόμενο!
Ιστορίες με τρύπες για τρύπες
Προσοχή-προσοχή: έκτακτη είδηση!

Στον «Ελληνικό Κόσμο», παρατηρείται, εδώ και μέρες, ένα αλλόκοτο φαινόμενο! Παντού γύρω μας, εμφανίζονται «τρύπες». Τρύπες μικρές, τρύπες μεγάλες, τρύπες φανταστικές κι εξωπραγματικές. Τρύπες που κρύβουν όμορφες κι ενδιαφέρουσες ιστορίες, τρύπες που σε ταξιδεύουν στο χρόνο, αλλά και σε μέρη μοναδικά, σε ολόκληρο τον κόσμο.
Σημαντικές προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών, της επιστήμης και της ιστορίας, φυσιοδίφες, ποιητές, μηχανικοί και αρχιτέκτονες συγκεντρώνουν τις δυνάμεις τους, τις γνώσεις τους και την έμπνευσή τους για να μας βοηθήσουν να «ξετρυπώσουμε» τη λύση του μυστηρίου!

Τι θα μπορούσε άραγε να μας εκμυστηρευτεί ο Παύλος Κουντουριώτης για τις «τρύπες» του θρυλικού Αβέρωφ; Σε τι χρησιμεύουν οι «τρύπες» της Αγίας Σοφίας για τον Ιουστινιανό και ποιος είναι ο ζωγράφος που «τρυπούσε» τους πίνακές του μόλις τους ολοκλήρωνε;
Αυτό το καλοκαίρι, λοιπόν, επιστρατεύστε κέφι, φαντασία και ζωντάνια και ποιος ξέρει; Ίσως τελικά, είστε εσείς, που θα καταφέρετε να βγάλετε το φίδι από την τρύπα!

Ημερήσιο Πρόγραμμα:

8:00-9:00 Φύλαξη
9:00-10:30 Πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων στις ομάδες
10:30-11:00 Πρόγευμα
11:00-13:30 Πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων στις ομάδες
13:30-14:00 Μεσημεριανό Γεύμα
14:00-15:00 Πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων στις ομάδες
15:00-16:45 Μεσημεριανή δραστηριότητα (κατ’ επιλογή) ή Φύλαξη