Συμβουλές για να μάθει το παιδί σας να τακτοποιεί το δωμάτιό του

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

1. Συζήτηση

Εξηγήστε τους με απλά λόγια ότι πρέπει να συμβάλλει στην καλή λειτουργία του σπιτιού και να μαζεύει ό,τι του αναλογεί. Δηλαδή τα δικά του αντικείμενα, ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια!


2. Δώστε το καλό παράδειγμα.

Ξεκινήστε να μαζεύετε μαζί. Σίγουρα τις πρώτες φορές θα χρειάζεται βοήθεια για να μάθει πώς να συμμαζεύει. Βοηθήστε το, δείξτε του τον τρόπο και κάντε το πιο εύκολο, ευχάριστο και παιχνιδιάρικο. Για παράδειγμα βάλτε μουσική και μαζέψτε χορεύοντας!

3. Δημιουργήστε ένα εύκολο σύστημα αποθήκευσης.

Βοηθήστε το να μαζέψει τα παιχνίδια φτιάχνοντας ένα εύκολο σύστημα αποθήκευσης, έτσι ώστε να μη χάνεται και να ξέρει που μπαίνει το κάθε τι. Προτιμήστε χρωματιστά κουτιά ή διάφανους κάδους που θα μπορεί να βλέπει τι έχουν μέσα, ώστε να διαλέγει κάθε φορά αυτό που θέλει χωρίς να τα βγάζει όλα έξω.

4. Η άρνηση είναι μέσα στο παιχνίδι

Να είστε προετοιμασμένη ότι θα υπάρξουν πολλές φορές που θα βαριέται, θα αντιδρά και δεν θα θέλει να μαζέψει. Μην μαλώνετε και μην πιέζετε την κατάσταση. Το βασικότερο είναι να τους περάσουμε το μήνυμα ότι μαζεύουμε τον χαμό που δημιουργούμε έστω και μηχανικά. Πρέπει το παιδί να εμπεδώσει ότι για να παίξει με τους φίλους του, πρέπει να έχει τακτοποιήσει τα πράγματά του και αυτό είναι κανόνας.