Γλώσσα παναρισμένη σε αμύγδαλο!
Δημοσιεύθηκε στις
από την *Θέμιδα Καρδιόλακα
Μερίδες: 8
Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Τι χρειαζόμαστε
- 8 φιλέτα γλώσσας
- 2 αυγά
- 120 γρ. τριμμένα αμύγδαλα
- Λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή ρυζάλευρο
- λάδι για τηγάνισμα
- Λίγο αλάτι
- Λίγο πιπέρι
Τι κάνουμε
ΒΗΜΑ 1ο: Χτυπάμε σε ένα βαθύ πιάτο τα αυγά (με το αλατοπίπερο).
ΒΗΜΑ 2ο: Τοποθετούμε σε ένα ρηχό πιάτο τα αμύγδαλα.
ΒΗΜΑ 3ο: Αλευρώνουμε ελαφρώς τις γλώσσες.
ΒΗΜΑ 4ο: Τις περνάμε πρώτα από το πιάτο με τα αυγά και μετά από το πιάτο με τα αμύγδαλα.
ΒΗΜΑ 5ο: Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι και μόλις ζεσταθεί τηγανίζουμε τις γλώσσες για λίγα λεπτά και από τις δύο πλευρές.
Extra tip: Αν θέλετε χρησιμοποιείτε φιστίκια peanuts.
*H Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα", "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τί θα φάω στο σχολείο, μαμά;"