Το σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων - Τί θα γίνει με τις προαγωγικές εξετάσεις;

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Το μεγάλο ερώτημα εν μέσω νέων αυστηρών μέτρων ελέω κορονοϊού είναι τι θα γίνει τελικά με τα σχολεία. Αυτή τη στιγμή επικρατεί ένα αλαλούμ, καθώς στις "πράσινες" περιοχές λειτουργούν κανονικά όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, ενώ στις "κόκκινες" δεν λειτουργεί καμία σχολική μονάδα και τα παιδιά κάνουν μάθημα μέσω τηλεκπαίδευσης. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς διαφορετικά καλύπτουν την ύλη οι μαθητές με τη δια ζώσης εκπαίδευση και διαφορετικά με της ψηφιακές τάξεις.

Στο υπουργείο Παιδείας μιλούν ήδη για παράταση του έτους το καλοκαίρι, αλλά αυτή θα περιλαμβάνει όλα τα σχολεία ή αυτά που κάνουν για μήνες e-μαθήματα; Ένα άλλο ερώτημα είναι τι θα γίνει με τις προαγωγικές εξετάσεις γυμνασίων και λυκείων;

Η προοπτική να μη γίνουν και φέτος οι ενδοσχολικές εξετάσεις στα γυμνάσια και στα λύκεια της χώρας κερδίζει έδαφος, όσο η δευτεροβάθμια εκπαίδευση συνεχίζει λειτουργεί εξ αποστάσεως. Αυτό θα συμπαρασύσει και την εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων από την οποία έχει σχεδιαστεί να επιλεγούν θέματα των προαγωγικών εξετάσεων της Α' Λυκείου.

Ο σχεδιασμός του υπουργείο Παιδείας για την ολοκλήρωση της χρονιάς τον οποίο παρουσιάζει η εφημερίδα «Καθημερινή», περιλαμβάνει και περικοπή της ύλης σε όλες τις τάξεις - πλην εκείνης των Πανελλαδικών Εξετάσεων που έχει ανακοινωθεί -, με στόχο να δοθεί χρόνος διδασκαλίας σε βασικά κεφάλαια.

Ειδικότερα, ξεκάθαρο είναι πως δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα κατά τη διάρκεια των δεκαπενθήμερων διακοπών του Πάσχα. Έτσι, καθώς η εξ αποστάσεως λειτουργία των σχολείων έχει εξαγγελθεί έως τις 16 Μαρτίου χωρίς να αποκλείεται νέα παράταση, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξει παράταση των μαθημάτων των δημοτικών σχολείων έως το τέλος Ιουνίου, παρότι η ύλη έχει καλυφθεί (;) όπως υποστήριξε η υφυπουργός Παιδείας, κ. Ζέττα Μακρή.  Η επιμήκυνση της σχολικής χρονιάς θα γίνει για ψυχολογικούς λόγους καθώς τα μικρότερα παιδιά έχουν χάσει τελείως έως τώρα την επαφή με τους δασκάλους και τους συμμαθητές τους. Άγνωστο παραμένει αν θα υπάρξει παράταση του σχολικού έτους για τα γυμνάσια και ειδικά για λύκεια. Εκεί υπάρχει προβληματισμός καθώς η Γ' Λυκείου θα δώσει Πανελλαδικές Εξετάσεις, οπότε δεν μπορεί να επιμηκυνθεί το έτος.

Ως προς τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όσο η τηλεκπαίδευση συνεχίζεται τόσο κερδίζει έδαφος η ματαίωση των προαγωγικών, ενδοσχολικών εξετάσεων, ανέφερε στην εφημερίδα στέλεχος του υπουργείου. Αυτό θα συμπαρασύσει την τράπεζα θεμάτων από την οποία έχει προγραμματιστεί να επιλεγούν τα μισά θέματα στις ενδοσχολικές εξετάσεις των μαθητών της Α' Λυκείου.

Ακολουθήστε το All4mama.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο φρέσκα νέα που αφορούν εμάς και τα παιδιά μας.