Τηλεκπαίδευση: Η απάντηση του υπουργείου για το “κρασάρισμα” του Webex - Τι θα γίνει με τις απουσίες

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Σε τεχνικό πρόβλημα της Cisco που υποστηρίζει το Webex οφείλεται το “κρασάρισμα” της πλατφόρμας, που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπούν τα μαθήματα στα Γυμνάσια και Λύκεια, σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, αλλά και την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής.

από τη Μαργαρίτα Αργυροπούλου


«Λόγω τεχνικού ζητήματος της εταιρείας (σ.σ. Cisco) δεν μπόρεσαν μαθητές να κάνουν σήμερα το μάθημά τους», ενημέρωσε η υφυπουργός, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ. Η κ. Ζαχαράκη επεσήμανε ότι δεν θα προσμετρηθούν οι απουσίες σήμερα για τους μαθητές, καθώς προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να μπουν στην ηλεκτρονική τους τάξη.

Όπως σημείωσε η υφυπουργός, η εταιρεία κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιλύσει το τεχνικό ζήτημα που προέκυψε, και το οποίο, όπως είπε, αφορά γενικότερα την Ευρώπη.

Τέλος, τόνισε ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και γενικότερα οι πλατφόρμες του υπουργείου Παιδείας λειτουργούν κανονικά.

Τηλεκπαίδευση: Η απάντηση του υπουργείου για το “κρασάρισμα” του Webex - Τι θα γίνει με τις απουσίες

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης διευκρίνισε πως “Ο πάροχος της πλατφόρμας Webex έχει παράσχει διαβεβαίωσεις ότι εργάζεται για την αποκατάσταση του προβλήματος και έχει δρομολογηθεί η πλήρης επαναλειτουργία του συστήματος.

Προφανώς δεν θα ληφθούν υπόψη απουσίες στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο λειτουργεί κανονικά, όπως και όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων”.