Ταξίδι στον Ωκεανό... αναζητώντας το κρυμμένο χάρισμα - Το βιβλίο που αφυπνίζει τα παιδιά για την κλιματική αλλαγή

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Ελάτε να γνωρίσουμε τον Κλικ, ένα μικρό ρινοδέλφινο, που θα μας ξεναγήσει στον θαυμαστό κόσμο των ωκεανών. Ας τον ακολουθήσουμε στο ταξίδι που ξεκινάει με στόχο να ανακαλύψει το κρυμμένο του χάρισμα και να βοηθήσει στη λύση του προβλήματος των εξαφανισμένων ψαριών, που αντιμετωπίζει η κοινότητά του!

Μια τρυφερή ιστορία που ευαισθητοποιεί τα παιδιά για την κλιματική αλλαγή και τα βοηθάει να γνωρίσουν τη σπουδαιότητα των θαλάσσιων οικοσυστημάτων, που είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της ανθρώπινης ζωής.


Ένα βιβλίο για παιδιά που αναλαμβάνουν δράση για την κλιματική αλλαγή, αξιοποιώντας το χάρισμά τους.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

O Κλικ είναι ένα ρινοδέλφινο. Η κοινότητά του δεν βρίσκει πια τροφή και ο Κλικ θέλει να βοηθήσει να λυθεί το μυστήριο των εξαφανισμένων ψαριών. Παρόλο που αμφιβάλλει για τις δυνατότητές του, είναι αρκετά γενναίος ώστε να ξεκινήσει ένα μακρύ και γεμάτο προκλήσεις ταξίδι για να ανακαλύψει το χάρισμά του. Στην πορεία του, συναντάει πολλά διαφορετικά θαλάσσια ζώα, τα οποία μοιράζονται μαζί του τη σοφία τους και τον καθοδηγούν. Θα μπορέσει τελικά ο Κλικ να ανακαλύψει το κρυμμένο χάρισμά του και να βρει τα ψάρια; Πώς μπορεί να κάνει τον κόσμο καλύτερο αξιοποιώντας το χάρισμά του;

Ένα βιβλίο για παιδιά που αναλαμβάνουν δράση για την κλιματική αλλαγή, αξιοποιώντας το χάρισμά τους από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Ταξίδι στον Ωκεανό... αναζητώντας το κρυμμένο χάρισμα - Το βιβλίο που αφυπνίζει τα παιδιά για την κλιματική αλλαγή

Το βιβλίο αυτό:

  • Προωθεί την ανάληψη δράσης για την κλιματική αλλαγή.
  • Προσεγγίζει διεπιστημονικά το ζήτημα και ενημερώνει έγκυρα για καίρια ζητήματα.
  • Ευαισθητοποιεί για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στους ωκεανούς.
  • Ενημερώνει εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς για ενέργειες στις οποίες μπορούν να προβούν με βιωματικές δραστηριότητες.
  • Ενδυναμώνει τα παιδιά, ώστε να γίνουν ενεργοί πολίτες και να παλέψουν για έναν καλύτερο κόσμο.
  • Αφυπνίζει τα παιδιά να αναζητήσουν το χάρισμά τους.
  • Ενθαρρύνει τον αναστοχασμό, την αυτογνωσία και την προσωπική εξέλιξη.
  • Καλλιεργεί τόλμη και θάρρος.

Λίγα λόγια για τις δημιουργούς 

Η Μάνια Ζηρίδη συνδυάζει μεταπτυχιακές σπουδές και εργασιακή εμπειρία στην Ψυχολογία της Εκπαίδευσης, τη Διοίκηση Επιχειρήσεων και την Παγκόσμια Υγεία. Μέσα από ανθρωπιστική αποστολή στην Τανζανία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ταξίδια σε όλο τον κόσμο για να μάθει βέλτιστες πρακτικές στην εκπαίδευση και συνεργασία με πολυπολιτισμικές ομάδες, έχει αναπτύξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις παγκόσμιες προκλήσεις, τη βιωσιμότητα και την ενδυνάμωση διαφόρων ομάδων. Είναι παθιασμένη με την ανθρωπιστική βοήθεια, την ειρήνη, την επείγουσα εκπαίδευση, την κλιματική αλλαγή και τα SDGs, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα, τις αξίες, τις δεξιότητες ζωής και τη συναισθηματική νοημοσύνη. Η δέσμευση, η θετική ενέργεια, η συμπόνια και η προσαρμοστικότητά της είναι η κινητήριος δύναμή της για την ενδυνάμωση και την έμπνευση νέων και μεγαλύτερων μυαλών ώστε να γίνουν ενεργοί καταλύτες αλλαγής. Μέσω του σχεδιασμού και της παροχής προγραμμάτων σπουδών, εκπαιδεύσεων, σεμιναρίων, εγχειριδίων και πρότζεκτ έχει εκπαιδεύσει εκατοντάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς σε θέματα που έχουν σημασία, με την ελπίδα να γίνουν συνειδητοί πολίτες για ένα βιώσιμο και ειρηνικό κόσμο.

Η δρ Τζωρτζίνα Σπύρη γεννήθηκε το 1976 στην Αμερική, όμως κατάγεται από τα κρυστάλλινα νερά της Δυτικής Μάνης και του επιβλητικού Ταϋγέτου. Ασχολείται ενεργά με την προστασία του περιβάλλοντος από 14 ετών. Σπούδασε Ωκεανολογία και Ιχθυολογία στην Αγγλία και έκανε Διδακτορικό στη Χημική Ωκεανογραφία με θέμα τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο θαλάσσιο περιβάλλον. Έχει εργαστεί σε ερευνητικά κέντρα ανά τον κόσμο (Αγγλία, Αμερική, Ολλανδία, Ισραήλ, Ισπανία, Ελλάδα) και έχει διδάξει σε ΑΕΙ στην Αμερική και στην Ελλάδα. Είναι διευθύντρια του Ελληνικού Δικτύου Λύσεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών (SDSN Greece), ερευνήτρια στη μονάδα Αειφόρου Ανάπτυξης στο Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» και εισηγήτρια θεμάτων περιβαλλοντικής βιωσιμότητας σε διάφορους φορείς. Συνεργάζεται με περιβαλλοντικές οργανώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για τον σχεδιασμό βιωματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Στόχος της είναι η αλλαγή της οικολογικής στάσης και της συμπεριφοράς των νέων και η ενδυνάμωσή τους ώστε να παλέψουν για ένα βιώσιμο μέλλον. Είναι μέλος της Επιτροπής για την Επικοινωνία και την Εκπαίδευση της IUCN που καθιέρωσε την Κόκκινη Λίστα Απειλούμενων Ειδών. Ζει δίπλα στη θάλασσα και έχει έναν γιο.