Τα 5 στοιχεία που δείχνουν ότι ένα παιδί θα επιτύχει όταν μεγαλώσει

Δημοσιεύθηκε στις

Όλοι οι γονείς φιλοδοξούν να δουν τα παιδιά τους, επιτυχημένους ενήλικες. Τους μαθαίνουν αρκετές ξένες γλώσσες από μικρά, πολλές δραστηριότητες, συμμετοχές σε μαθηματικούς, φυσικούς διαγωνισμούς και τέλος πάντων κάνουν ό,τι μπορούν ώστε να τους δώσουν τα προσόντα να πετύχουν τα όνειρα τους, όταν μεγαλώσουν.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε τώρα για να βοηθήσετε το παιδί σας να αναπτύξει τις δεξιότητες που χρειάζεται και να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του.


Σύμφωνα με τα όσα έγραψε στο CNBC, η Margot Machol Bisnow, μία συγγραφέας που για τη συγγραφή του βιβλίου της «Raising an Entrepreneur», μίλησε με 70 γονείς των οποίων τα παιδιά έγιναν πολύ επιτυχημένα μεγαλώνοντας, υπάρχουν πέντε χαρακτηριστικά που μαρτυρούν ότι ένα παιδί θα επιτύχει.

1. Είναι επίμονα

Η επιμονή είναι προσόν! Τα παιδιά που είναι επίμονα δεν εγκαταλείπουν ένα πρόβλημα μέχρι να βρουν μια λύση ή να μάθουν κάτι από αυτό. Έχουν σθένος και δεν αποθαρρύνονται από τις αντιδράσεις των άλλων.

2. Έχουν αυξημένη περιέργεια

Η περιέργεια δεν... σκότωσε τη γάτα, αλλά οδηγεί σε νέα μονοπάτια. Τα περίεργα παιδιά κάνουν πολλές ερωτήσεις: Γιατί είναι έτσι αυτό; Έτσι πρέπει να είναι; Μήπως μπορεί να γίνει καλύτερο; Αυτού του είδους η συμπεριφορά είναι ένα σημάδι των ανθρώπων που θα χαράξουν το δικό τους μονοπάτι στη ζωή.

3. Έχουν ένα πάθος

Όποιος παθιάζεται κερδίζει! Πρέπει τα παιδιά να μάθουν να εξερευνούν με τρόπους που έχουν νόημα για εκείνα, αντί να προσπαθούν να ικανοποιήσουν τους γονείς τους.  Είναι καθήκον των γονιών να στηρίζουν το πάθος τους και να τα εμπιστεύονται να κάνουν τις δικές τους επιλογές, καθώς έτσι τους μαθαίνουν να πιστεύουν στις ικανότητές τους.

4. Αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες

Αφήστε τα παιδιά ανεξάρτητα από μικρά να παίρνουν πρωτοβουλίες. Τα παιδιά που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες δεν χρειάζονται κινητοποίηση από τους άλλους. Θα βρουν έναν τρόπο να επιδιώξουν το όνειρό τους με όσα μέσα διαθέτουν.

5. Παίρνουν ρίσκα

Τα παιδιά που παίρνουν ρίσκα, όπως οι επιχειρηματίες, θα διακινδυνεύσουν τα πάντα για να επιτύχουν αυτό που θεωρούν σημαντικό. Αυτό τους διαχωρίζει από όλους τους άλλους, που συχνά δυσκολεύονται να αφήσουν τα σίγουρα. Ο ρόλος των γονιών θα πρέπει να είναι να τους εμπνεύσουν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, για να μπορούν να αντιμετωπίζουν τη ζωή χωρίς φόβο.