Στο «Χαμόγελο του Παιδιού» ο 6χρονος που ξυλοκοπήθηκε από τη μητέρα του

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Καλύτερα είναι στην υγεία του το 6χρονο αγοράκι που διεκομίσθη στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, μετά από άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη από τη μητέρα του.

Το περασμένο Σάββατο ο 6χρονος έπεσε θύμα κακοποίησης από την ίδια τη μητέρα του με αποτέλεσμα των βαρύ τραυματισμό του. Διεκομίσθη στο νοσοκομείο της Λαμίας, όπου οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να μεταφερθεί  στην Αθήνα για μεγαλύτερη διερεύνηση των τραυμάτων του. Ο πατέρας του παιδιού πήρε το παιδί και το μετέφερε στο νοσοκομείο Παίδων Αγ. Σοφία.

Όταν οι γιατροί ρώτησαν για τους μώλωπες στο παιδί, ο πατέρας του 6χρονου, προσπαθώντας να καλύψει τη μητέρα του παιδιού, κι υποστήριξε ότι οι μώλωπες προκλήθηκαν στο παιδί πάνω στο παιχνίδι με ένα ξαδερφάκι του, με το οποίο μάλωσε.

Ωστόσο οι γιατροί δεν πίστεψαν τα λεγόμενα του και ειδοποίησαν την αστυνομία. Ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο κακοποίησης ανηλίκου, και το παιδί θα περάσει από ιατροδικαστικό έλεγχο. Ο εισαγγελέας της Λαμίας μαζί με τους κοινωνικούς λειτουργούς θα αποφασίσουν για το μέλλον του. Σύμφωνα με τους γείτονες, η οικογένεια είναι «προβληματική» και έχει άλλα παιδιά, κάποια εκ των οποίων με ειδικές ανάγκες.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε για την υπόθεση ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», όπου θα φιλοξενηθεί το αγοράκι μέχρι να αποφασιστεί τι θα γίνει στη συνέχεια.

«Στις 27/09/20 λάβαμε ενημέρωση για τη μητέρα και τα εμφανή σημάδια του ξυλοδαρμού στο παιδί, και η υπόθεση διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα. Τότε δεν έγινε τίποτα. Έγινε το περιστατικό με το νοσοκομείο, και τώρα φτάσαμε εδώ. Έγινε το δικαστήριο και το δικαστήριο αποφάσισε να έρθει το παιδί στο Χαμόγελο του Παιδιού μέχρι να αποφανθούν ποιο θα είναι το μέλλον του. Έχει υπάρξει ενδιαφέρον από ένα θείο του, εύχομαι να πάει καλά για να είναι στο οικογενειακό περιβάλλον το παιδί. Θα πάρουμε το παιδί τις επόμενες ημέρες που θα τελειώσουν οι εξετάσεις του, και θα του δώσουμε την αγκαλιά που ξέρουμε, μέχρι να δούμε τι θα γίνει», εξήγησε ο κ. Γιαννόπουλος.

«Λαμβάνουμε περισσότερες κλήσεις τον τελευταίο καιρό και για βία μεταξύ ανηλίκων. Θέλουμε εκπαιδευμένους αστυνομικούς, και θέλουμε και την κοινωνία να απλώσει ένα δίχτυ προστασίας. Αν το διπλανό παιδί έχει πρόβλημα, μετά θα έρθει και το δικό μας παιδί. Φοβάμαι μη γίνει συνήθεια και θεωρούμε την κακοποίηση ενός παιδιού μια κατάσταση νορμάλ», συνέχισε ο ίδιος.

«Έχει διαταχθεί ψυχιατρική εκτίμηση για τη μητέρα. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι ένας άνθρωπος που έχει ένα πλασματάκι μπορεί να το βασανίζει», σημείωσε κλείνοντας ο κ. Γιαννόπουλος.

Ακολουθήστε το All4mama.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο φρέσκα νέα που αφορούν εμάς και τα παιδιά μας.