Στη μητέρα της Καρολάιν η οριστική επιμέλεια της μικρής Λυδίας

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Η μητέρα της Καρολάιν, η Σούζαν Κράουτς, θα μεγαλώσει τη μικρή Λυδία. Το Μονομελές Πρωτοδικείο της έδωσε την ολική επιμέλεια της ενάμιση έτους εγγονή της.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο που κλήθηκε να κρίνει την αίτηση της Εισαγγελίας Ανηλίκων για τα πρόσωπα που θα πρέπει να αναλάβουν την επιμέλεια του ανήλικου κοριτσιού μετά την δολοφονία της 20χρονης μητέρας του από τον 33χρονο πατέρα της, έκρινε ότι το κοριτσάκι θα μείνει με την μητρική γιαγιά του.


Με την απόφασή του (αριθμός 1918/2021), το Πρωτοδικείο αποδέχεται την εισαγγελική αίτηση και αναθέτει την ολική επιμέλεια του παιδιού στην μητρική γιαγιά ενώ παράλληλα αφαιρεί την γονική μέριμνα από τον δράστη της δολοφονίας της Καρολάιν.

Το δικαστήριο (εκούσια δικαιοδοσία), προς το οποίο δεν υπήρξε αντιδικία μεταξύ των δύο οικογενειών, με την απόφαση του ρυθμίζει την επικοινωνία της μικρής με τους από την πατρική γραμμή παππούδες της, ορίζοντας ότι θα μπορούν να επικοινωνούν με την εγγονή τους τις τελευταίες πέντε ημέρες κάθε μήνα, επί τέσσερις ώρες.

Η μικρή Λύδια ζει με τους γονείς της μητέρας της στην Αλόννησο από τότε που συνελήφθη ο πατέρας της Μπάμπης Αθανασόπουλος και ομολόγησε την άγρια δολοφονία της συζύγου του. Ένα έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο.