SEARCH

Spaghetti pizza: Μία ιδιαίτερη pizza, για όλους τους αναποφάσιστους!

Από τη *Θέμιδα Καρδιόλακα

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

Μερίδες: 3

Pizza & Spaghetti μάζι; Τι καλύτερο!

Αγαπάω pizza, αγαπάς pizza, αγαπάει pizza, αγαπάμε pizza, αγαπάτε pizza, αγαπούν pizza. Ναι. Είναι μία μεγάλη αλήθεια αυτό. Παγκόσμια μάλλον. Και εννοείται και παιδική.

Την pizza λοιπόν την γνωρίζουμε όλοι ως ένα φαγητό το οποίο έχει βάση ένα ζυμάρι, από επάνω λίγη σάλτσα ντομάτας και διάφορα toppings της αρεσκείας μας.  Ποιος είπε όμως ότι η βάση αυτού του αγαπημένου σε όλους φαγητού πρέπει να είναι το ζυμάρι; Εγώ π.χ. κάποια στιγμή πειραματίστηκα και έφτιαξα μία φοβερή pizza με βάση το κολοκυθάκι. Και άλλη μία με βάση το κουνουπίδι. Και ήταν super.

Ε, κάπως έτσι έφτιαξα και αυτήν. Η οποία δεν έχει βάση κάποιο λαχανικό, έχει όμως βάση ένα από τα αγαπημένα φαγητά των παιδιών: τα μακαρόνια! Στην αρχή δεν ήμουνα πάρα πολύ σίγουρη για το αποτέλεσμα (κακώς βέβαια, γιατί ό,τι έχει μέσα μακαρόνια είναι σίγουρη επιτυχία με τα παιδιά). Όταν όμως το σέρβιρα έφυγε η οποιαδήποτε αμφιβολία είχα. Ένα θα σας πω: δεν πρόλαβα να δοκιμάσω! Και αναγκάστηκα και έφτιαξα άλλη, με άλλα toppings, η οποία ήταν ΦΑ-ΝΤΑ-ΣΤΙ-ΚΗ!

Και φυσικά αυτή τη συνταγή την αγάπησα, γιατί γίνεται και με μακαρόνια που μας έχουν μείνει. Και, όπως ξέρετε, λατρεύω συνταγές με leftovers.

Τι χρειαζόμαστε
  •  300 γρ. Spaghetti
  • 100 γρ. γραβιέρα
  • 400 γρ. σάλτσα κόκκινη
  • 120 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 1 πιπεριά πράσινη
Τι κάνουμε

1.       Βράζουμε τα μακαρόνια 2 λεπτά λιγότερα από αυτό που αναγράφει η συσκευασία. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.

2.       Τοποθετούμε τα μακαρόνια σε ένα βαθύ μπολ στο οποίο έχουμε χτυπήσει τα αυγά και ρίξει τα 100 γρ. γραβιέρα και τα ανακατεύουμε καλά.

3.       Απλώνουμε τα μακαρόνια σε μία βάση για πίτσα 34 εκ., την οποία έχουμε λαδώσει.

4.       Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C τη βάση για 20-25 λεπτά.

5.       Την αφαιρούμε από το φούρνο, απλώνουμε την σάλτσα, τα toppings της αρεσκείας μας (εννοείται αυτοσχεδιάζουμε και βάζουμε ΠΑΝΤΑ μέσα λαχανικό) και την μοτσαρέλα.

6.       Ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.

*H Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα",  "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τι θα φάω στο σχολείο, μαμά;"

 

tags:


tags: