Σαφές μήνυμα του πρωθυπουργού: Προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

"Stop" στην παραφιλολογία σχετικά με το επόμενο βήμα της άρσης των μέτρων του κορονοϊού έβαλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ξεκαθάρισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων των σχολείων, βάζοντας στον... πάγο χιονοδρομικά και εστίαση.

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Αργυροπούλου


«Επόμενη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων», ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη συζήτηση για το νομοσχέδιο επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο.

"Άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν λίγο ακόμα" επισήμανε χαρακτηριστικά, υπαινισσόμενος ότι η επαναλειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων, της εστίασης και των μετακινήσεων μεταξύ των νομών πάει για αργότερα.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, στόχος της κυβέρνησης είναι μέσω του εμβολιασμού να φτάσουμε στην ασφάλεια και την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων, διότι «η γρήγορη θωράκιση της υγείας σημαίνει ταχύτερη ανάκαμψη της οικονομίας και ταχύτερη ανάσα για την κοινωνία».

Σε κάθε περίπτωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογράμμισε ότι η χώρα βαδίζει με μικρά αλλά προσεκτικά βήματα προς την μερική κανονικότητα.

Η Επιτροπή αποφασίζει την ημερομηνία

Την Παρασκευή πρόκειται να συνεδριάσει εκ νέου η Επιτροπή Εμπειρογνωμώνων και πρώτο θέμα στην ατζέντα προς συζήτηση είναι η επαναλειτουργία γυμνασίων και λυκείων.

Οι επιδημιολόγοι θα εκτιμήσουν τα στοιχεία από το άνοιγμα του λιανεμπορίου και θα προσδιορίσουν την ημερομηνία επιστροφής στα θρανία των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι ημερομηνίες "κλειδιά" είναι δύο: η προσεχή Δευτέρα (25 Ιανουαρίου) και η επόμενη, 1η Φεβρουαρίου. Mέχρι τώρα  όλα έδειχναν ότι το άνοιγμα των γυμνασίων και λυκείων πήγαινε για την επόμενη Δευτέρα, ωστόσο η σημερινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο το πρώτο κουδούνι στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση να χτυπήσει αυτή την Δευτέρα (25 Ιανουαρίου), μετά από δυόμιση μήνες.