Ρούλα Ρέβη: Η ζωή με τα δίδυμα, το "μαμαδόμετρο" & το μήνυμα της για τη νέα χρονιά

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Το 2021 ήρθε και σίγουρα φαίνεται αποφασισμένο να αφήσει πίσω ότι μοιάζει με κριτική, με γνώμη που δεν ζητήθηκε και με απόψεις για το πως οφείλουμε να κάνουμε ορισμένα πράγματα. Ξεκινώντας λοιπόν από την μητρότητα και πως θα έπρεπε αυτή να είναι με συμβουλές, νουθεσίες και απαγορεύσεις επιθυμεί η Ρούλα Ρέβη να δώσει ένα τέλος, ώστε να βιώσουμε όλοι τουλάχιστον διαδικτυακά μια πιο ήρεμη χρονιά.

από τη Βέρα Πάρδου


Η φωτογράφος και μητέρα δύο δίδυμων παιδιών αποφάσισε να τοποθετηθεί με τη δική της οπτική στο ζήτημα δημοσιεύοντας μια φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και γράφοντας για ποιο λόγο τελικά δεν βοηθούν πουθενά οι συγκρίσεις δηλώνοντας ότι ο καλύτερος τρόπος να προσεγγίσεις την μητρότητα είναι η αγάπη. Η Ρούλα Ρέβη και ο Αποστόλης Τότσικας είναι ένα από τα πολύ αγαπημένα ζευγάρια . Είναι παντρεμένοι από το 2014, ενώ έναν χρόνο μετά ήρθαν στον κόσμο τα δίδυμα παιδιά τους, ο Μιχαήλ Άγγελος και η Ειρήνη Χρυσή.

Συγκεκριμένα είπε: «Με ρωτάτε συνέχεια αν είναι δύσκολη η ζωή με δίδυμα παιδιά. Πολλές γυναίκες μου ζητάνε να τις ενθαρρύνω, γιατί περιμένουν δίδυμα και ο περίγυρος τους τις απογοητεύει μάλλον τις τρομάζει θα έλεγα . Και εγώ λέω πως η ζωή σου δίνει ό,τι μπορείς να αντέξεις και πως ο καθένας έχει μια άποψη μόνο που μερικές φορές την έχει χωρίς την εμπειρία. Άλλες πάλι γυναίκες μου λένε πως φοβούνται ότι τα μοναχοπαίδια τους θα γίνουν κακομαθημένα χωρίς αδέρφια και πως δεν θα μάθουν ποτέ να μοιράζονται, άλλες πάλι ανησυχούν πως αν κάνουν παιδιά με διαφορά ηλικίας μεγάλη μεταξύ τους δεν θα μπορούν να επικοινωνήσουν και να κάνουν παρέα, άλλες πάλι έχουν βγάλει το μαμαδόμετρο και μας δίνουν οδηγίες λες και τα κάνουμε όλα λάθος. Λοιπόν κανείς δεν ξέρει τίποτα, αυτό λέω εγώ. Πας με γνώμονα την αγάπη και την παρουσία σου. Η παρουσία είναι ίσως η μοναδική λέξη που όλες θα έπρεπε να έχουμε κοινό παρονομαστή σαν μαμάδες. Αν εγώ έχω δίδυμα που μοιράζονται τα πάντα με απόλυτη αγάπη και δόσιμο, αν εσύ έχεις ένα παιδί μόνο που νομίζει πως είναι το κέντρο του κόσμου, αν έχεις 2 ,3, 5, 6 παιδιά ποιος είναι ο στόχος σου; Είναι να είσαι παρούσα, να είσαι εκεί όσο περισσότερο μπορείς φυσικά. Μην βάζεις πρόγραμμα, αυτό ξέρω μόνο να πω, ποσά παιδιά θα σου φέρει η ζωή αυτό δεν έχει πρόγραμμα. Έχει όμως σχέδιο και πλάνο η αγάπη που θα δώσεις, η ποιότητα χρόνου που θα δώσεις και το μαμαδόμετρο ας το βάλουν μερικές στο συρτάρι. Δεν μετράμε εδώ ποιος το κάνει καλύτερα και ποια έχει το καλύτερο πρόγραμμα. Εξάλλου πότε αγάπησε κανείς με πρόγραμμα; Ποτέ. Αυτά για τις γυναίκες που με ρωτάνε και στέλνω την αγάπη μου».

Για αυτό ας αφήσουμε πραγματικά το "μαμαδόμετρο" στην άκρη και ας προσπαθήσουμε να δεχτούμε ότι η κάθε μαμά είναι ξεχωριστή για την οικογένεια και τα παιδιά της και δεν χρειάζεται να μας μοιάζει για να αναγνωρίζουμε την αξία της. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να θεωρούμε τον δικό μας τρόπο ανώτερο, αν όλοι οι δρόμοι καταλήγουν στην αγάπη και στα χαμόγελα των παιδιών τότε όλοι είναι ίσοι και σωστοί. Σημασία αυτή τη φορά έχει το αποτέλεσμα.