Ραγάδες στην εγκυμοσύνη: Ποιες γυναίκες θα εμφανίσουν και πώς μπορούν να τις αντιμετωπίσουν;

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Ο εφιάλτης των εγκύων

Στη μεγάλη τους πλειονότητα οι έγκυες θα αποκτήσουν μερικές ραγάδες στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτές προκαλούνται επειδή το κολλαγόνο της επιδερμίδας δεν είναι αρκετό για να αντιμετωπίσει και να αποτρέψει το φούσκωμα της εγκυμοσύνης Προσπαθεί να προσαρμοστεί με τέντωμα και οδηγεί το σχίσιμο του δέρματος.


Οι ραγάδες μπορεί να εμφανιστούν

  1. στην κοιλιά
  2. στο στήθος
  3. στους γλουτούς
  4. στους μηρούς

Ο αριθμός και η έκταση των ραγάδων διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα και καθορίζεται κυρίως από τα γονίδια και την ηλικία.

  1. Υπάρχουν μερικές γυναίκες που δεν παρουσιάζουν καθόλου ραγάδες.
  2. Μια καλή ενυδατική κρέμα σώματος θα κρατήσει απαλό το δέρμα σας.
  3. Αποφύγετε τα παραπανίσια κιλά.
  4. Αν πάρετε μεγάλο βάρος σε μικρό χρονικό διάστημα, το δέρμα σας δεν θα προλάβει να προσαρμοστεί και θα πρέπει τεντωθεί.
  5. Να φοράτε κατάλληλους στηθόδεσμους σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
  6. Να υποστηρίζετε τους μαστούς κατάλληλα, καθώς ολοένα βαραίνουν.

Υπάρχουν κάποιο φυσικοί τρόποι πρόληψεις για  τις ραγάδες όπως είναι οι βιταμίνες που λαμβάνεται ούτως ή  άλλως στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το νερό (8 ποτήρια ημερησίως), και κάποιες επαλείψεις με αμυγδαλέλαιο ή βούτυρο κακάο τα οποία µαλακώνουν, ενυδατώνουν και προστατεύουν το δέρµα από την ξηρότητα ενώ απορροφόνται εύκολα και βοηθούν στην πρόληψη τους.

Εδώ θα πρέπει να τονισθεί πως παρόλο που υπάρχουν πολλές κρέμες κατά των ραγάδων στην αγορά, φυτικές και φαρμακευτικές ωστόσο καμία κρέμα που απλώνεται στην επιφάνεια του δέρματος, δεν έχει ιδιαίτερη επίδραση σε όσα συμβαίνουν στα βαθύτερα στρώματα του κολλαγόνου που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια.