10 συμβουλές για μια καλή εγκυμοσύνη!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

-Ισορροπείστε τη διατροφή σας. Τα γεύματα σας θα πρέπει να περιλαμβάνουν υδατάνθρακες, λαχανικά, φρούτα, γαλακτοκομικά προϊόντα, πρωτεΐνες που βρίσκουμε στο ψάρι, στο κρέας, στο αυγό και στους ξηρούς καρπούς χωρίς αλάτι)

-Αποφύγετε τα μαλακά τυριά όπως το ροκ φορ, το ωμό ή μισοψημένο κρέας, καθώς και το ωμό ψάρι (πχ σούσι, σολωμό). Πλύντε καλά τα φρούτα και τα λαχανικά πριν τα φάτε.


-Ακολουθείστε κανόνες υγιεινής. Καθαρίστε πολύ καλά τον πάγκο της κουζίνας αν κόψετε ωμό κ ΛΑεγχος πΠικετουο να μην ρ, το ωμρέας και πλύνετε καλά τα χέρια σας. Φοράτε πάντα γάντια όταν θα μαζεύετε τις ακαθαρσίες της γάτας ή του σκύλου σας)

- Μην παραμελείτε τις ιατρικές σας εξετάσεις. Ο προγεννητικός έλεγχος παίζει μεγάλο ρόλο στην υγεία του μωρού και της μητέρας

-Λαμβάνεται καθημερινά συμπλήρωμα φυλλικού οξέος.  Όλες οι γυναίκες από την αρχή της σύλληψης παίρνουν συμπλήρωμα φυλλικού οξέος. Παράλληλα λαμβάνουν και τα συμπληρώματα που τους προτείνει ο γυναικολόγος τους.

-Κάντε γυμναστική.  Με τη σωστή γυμναστική μπορείτε να έχετε αντοχές, και να μειώσετε το άγχος για τον τοκετό . Επιλέξτε τη γιόγκα, το βάδην καθώς και ασκήσεις για το τέντωμα των μυών.

-Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ. Προτιμήστε τις μπύρες χωρίς αλκοόλ ή ένα ποτήρι κρασί την εβδομάδα.

-Περιορίστε την καφεΐνη . Ένα φλυτζάνι γαλλικός καφές ημερησίως  δεν βλάπτει. Μερικοί ερευνητές θεωρούν πως η υπερβολική καφεΐνη δημιουργεί προβλήματα στην εγκυμοσύνη και στην υγεία του μωρού, Προτιμήστε να πίνετε καφέ  χωρίς καφεΐνη ή πράσινο τσάι .

- Αποφύγετε το κάπνισμα. Το μεγαλύτερο ποσοστό γυναικολόγων συνιστούν να κόψετε εντελώς το κάπνισμα καθόλην τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

- Κοιμηθείτε ή χαλαρώστε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ένας μεσημεριανός ύπνος βοηθά και εσάς και το μωρό σας, Αν δε μπορείτε να κοιμηθείτε, χαλαρώστε βάζοντας τα πόδια σας πάνω σε ένα μαξιλάρι για μισή ώρα τουλάχιστον.