"Οι μαθητές έχουν μείνει πίσω με την τηλεκπαίδευση"

Δημοσιεύθηκε στις

Το άνοιγμα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποτελεί άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης, ειδικά από τη στιγμή που αποτιμάται ως θετική η επιδημιολογική εικόνα από την επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων και των δημοτικών. Τα παιδιά γυμνασίων και λυκείων συνεχίζουν τα εξ αποστάσεως μαθήματα, ωστόσο η τηλεκπαίδευση δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

από την Μαργαρίτα Αργυροπούλου


Την Παρασκευή πρόκειται να συνεδριάσει εκ νέου η Επιτροπή Εμπειρογνωμώνων και πρώτο θέμα στην ατζέντα προς συζήτηση είναι η επαναλειτουργία γυμνασίων και λυκείων. Οι επιδημιολόγοι θα εκτιμήσουν τα στοιχεία από το άνοιγμα του λιανεμπορίου και θα προσδιορίσουν την ημερομηνία επιστροφής στα θρανία των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

"Για να αποφασίσουμε κάτι περαιτέρω, ένα άνοιγμα, πρέπει να δούμε τα δεδομένα 1 έως 2 εβδομάδων. Θα δούμε τι έγινε όχι μόνο επιδημιολογικά αλλά και από την τήρηση των μέτρων. Θα συζητήσουμε τι έγινε με το λιανεμπόριο και θα συζητήσουμε αν μπορεί να ανοίξει κάτι άλλο. Η πολιτεία αποφασίζει τι είναι αυτό το άλλο, που δίνει τις προτεραιότητες. Τα σχολεία είναι προτεραιότητα κατά τη γνώμη μου» εξήγησε ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος.

Η επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες τίθεται ως προτεραιότητα και για έναν ακόμα σημαντικό λόγο. Όπως παραδέχθηκε ο καθηγητής «τα παιδιά έχουν μείνει  αρκετά πίσω στα μαθήματα. Όσο κι αν κάνουν μέσω τηλεκπαίδευσης δεν προχωρούν το ίδιο». Άλλωστε και η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως είχε υποστηρίξει ότι τα δια ζώσης μαθήματα δεν μπορεί να τα αναπληρώσει η τηλεκπαίδευση.

Ο κ. Γώγος επισήμανε ότι δεν εντοπίζεται ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων από τη λειτουργία δημοτικών και νηπιαγωγείων, οπότε όλα συνηγορούν ότι σύντομα θα επαναλειτουργήσουν και τα γυμνάσια και λύκεια.

Οι ημερομηνίες "κλειδιά" είναι δύο: η προσεχή Δευτέρα (25 Ιανουαρίου) και η επόμενη, 1η Φεβρουαρίου, που είναι και η πιθανότερη.