«Προϋπόθεση εξωσωματικής γονιμοποίησης ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού»

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, κατά του κορονοϊού. Βλέποντας τα θύματα να αυξάνονται και ειδικά μετά το θάνατο και της 38χρονης εγκύου στη Θεσσαλονίκη, που σόκαρε το πανελλήνιο, οι επιστήμονες κάνουν έκκληση προς τις γυναίκες που κυοφορούν να προχωρήσουν άμεσα στον εμβολιασμό τους. Μάλιστα παρατήρησαν ότι στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης τους είναι ιδιαίτερα ευπαθείς και κινδυνεύουν.

Στο πλαίσιο αυτό, και θέλοντας να προστατεύουν τις γυναίκες που θέλουν να γίνουν μητέρες, και να μην υπάρξουν άλλα θύματα, προχωρούν ακόμα πιο πέρα τις εισηγήσεις.


Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα με αφορμή τις σοβαρές νοσηλείες ανεμβολίαστων εγκύων και τις πρόσφατες απώλειες λόγω covid διατύπωσε την άποψη στον Σκάι, ότι πρέπει να μπει ως προϋπόθεση ο εμβολιασμός για όσες γυναίκες θέλουν να προχωρήσουν σε εξωσωματική γονιμοποίηση. 

Ερωτηθείσα για όσους ασθενείς αρνούνται τη διασωλήνωση, ανέφερε ότι στο Σωτηρία χθες Πέμπτη υπήρχαν δύο περιστατικά, μια γυναίκα 56 ετών και μια 41 ετών, που δεν δέχονταν να διασωληνωθούν, και η Εισαγγελία ανέφερε στους γιατρούς ότι δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν κάτι.