Ποιος δήμος θα δίνει 3.000 ευρώ για κάθε γέννηση παιδιού

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Το δημογραφικό είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας. Η ακρίβεια και τα γενικότερα έξοδα κάνουν τα νέα ζευγάρια να σκεφτούν δυο φορές πριν φέρουν στον κόσμο ένα παιδί.

Ο δήμος Αγράφων δίνει όμως ένα σημαντικό βοήθημα - κίνητρο στους γονείς, που κατοικούν στην περιοχή του.


Συγκεκριμένα δίνει 1.500 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στο Δήμο, ενώ τα χρήματα αυτά θα διπλασιαστούν με τη νέα χρονιά. Θα φτάσουν τα 3.000 ευρώ, ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό! Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αλέξη Καρδαμπίκη, ο δήμος παροτρύνει και νεά ζευγάρια που θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους οικογένεια, αν το επιθυμούν να εγκατασταθούν στα Άγραφα.

Ενώ, όπως είπε χρηματοδοτεί και την εξωσωματική γονιμοποίηση για τα παιδιά που θα γεννηθούν στο Δήμο. Αυτή η πρωτοβουλία δείχνει τη δέσμευση του Δήμου προς την προώθηση της οικογενειακής ζωής και την ενίσχυση της τοπικής κοινότητας.

«Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε, με τις λίγες δυνάμεις που έχουμε», σημείωσε μιλώντας στο Action24 εξηγώντας, «Εμείς σε όλα τα ζευγάρια που τεκνοποιούν και μένουν στο Δήμο, δίνουμε 1500 ευρώ, ενώ έχουμε δεσμευτεί ότι από τις αρχές του 2024 τα χρήματα θα γίνουν 3.000. Έχουμε ζητήσει βοήθεια φίλων των Αγράφων να ενισχύσουν με κάποιο τρόπο τις νέες μανάδες στα Άγραφα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουμε όποιο παιδί γεννιέται στα Άγραφα, γεννιέται δωρεάν».