Πένθος στο Μπάκιγχαμ: Έφυγε από τη ζωή ο Πρίγκιπας Φίλιππος

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Στο πένθος βυθίστηκε το Μπάκιγχαμ, καθώς η βασιλική οικογένεια ανακοίνωσε πως έφυγε από τη ζωή  σήμερα ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπας Φίλιππος πλήρης ημερών, σε ηλικία 99 ετών.

Όπως έγινε γνωστό από το παλάτι, ο πρίγκιπας Φίλιππος πέθανε ήρεμος σήμερα το πρωί το κάστρο του Γουίνδσορ.


“Με βαθιά θλίψη, η αυτού Μεγαλειότητα, η βασίλισσα ανακοίνωσε τον θάνατο του αγαπημένου της συζύγου, του αυτού μεγαλειότατου, πρίγκιπα Φίλιππου, δούκα του Εδιμβούργου.”, αναφέρει η ανακοίνωση του Παλατιού.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας, ενώ τον Φεβρουάριο είχε υποβληθεί σε επέμβαση στην καρδιά και είχε παραμείνει για 28 ημέρες στο νοσοκομείο.

Ο Δούκας του Εδιμβούργου χαρακτηρίστηκε κάποτε από τη βασίλισσα ως «η δύναμή της» της και η παρουσία του δίπλα της ήταν διαρκής για 73 χρόνια. Απέκτησαν τέσσερα παιδιά τον Κάρολο, την Άννα, τον Άντριου και τον Έντουαρντ, οκτώ εγγόνια και 10 δισέγγονα. Η βασίλισσα, όπως ανακοινώθηκε, μπαίνει σε περίοδο πένθους οκτώ ημερών.

Η κηδεία του θα γίνει στο Κάστρο του Γουίνδσορ και λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τον κορονοϊό, η σορός του δεν θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ και δούκας του Εδιμβούργου, Φίλιππος είχε ελληνικές ρίζες. Είχε γεννηθεί στην Κέρκυρα, από τον πρίγκιπα Ανδρέα της Ελλάδας και της Δανίας και την πριγκίπισσα Αλίκη του Μπάτενμπεργκ, αλλά η οικογένειά του εξορίστηκε όταν εκείνος ήταν ακόμα βρέφος.

Ο εκλιπών γεννήθηκε στις 10 Ιουνίου 1921 και είχε τον τίτλο «Πρίγκιπας Φίλιππος της Ελλάδος και της Δανίας».

Διαβάστε επίσης:

Όταν ο πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, είχε ντυθεί τσολιάς - Η παιδική φωτογραφία!