Πασχαλινά αυγά γεμισμένα με μους σοκολάτας

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Δημιουργήστε υπέροχα και γευστικά decor στο πασχαλινό σας τραπέζι…

Χρωματίστε αυγουλάκια εσωτερικά και εξωτερικά με παστέλ χρώματα ζαχαροπλαστικής και γεμίστε τα με σοκολατένια μους. Είναι εύκολο.


Ανοίξτε το αυγό προσεκτικά από την κορυφή και αδειάστε το περιεχόμενο τους σε ένα μπολ (γιατί τα αυγουλάκια θα μας χρειαστούν στην συνταγή για τη μους σοκολάτας).

Καθαρίστε τα καλά και έπειτα χρωματίστε τα…

Πώς; Βάλτε σε ένα μπολ μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής, λίγες σταγόνες λευκού ξιδιού και νερό. Αφήστε τα να χρωματιστούν ομοιόμορφα.

Στεγνώστε τα προσεκτικά και τοποθετήστε τα επάνω σε μια σχάρα για να στεγνώσουν τελείως…

Γεμίστε τα με μους σοκολάτας της αρεσκείας σας.

Εμείς σας προτείνουμε την δική μας αγαπημένη συνταγή:

150 γραμμ. Κουβερτούρα κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια

ασπράδια από 5 αυγά (τα αυγά που σας λέγαμε παραπάνω;)

175 ml κρέμα γάλακτος

Κακάο και ζάχαρη άχνη(για το γαρνίρισμα)

Λιώνουμε την κομματιασμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αφού λιώσει, την αφήνουμε να γίνει χλιαρή για λίγα λεπτά.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να γίνει παχύρρευστη (περίπου 4΄ με 5΄). Ύστερα χτυπάμε και τ’ ασπράδια στην ίδια ταχύτητα για 5΄με 6΄, έως ότου σχηματιστούν απαλές κορυφές.
Απαλά και κουταλιά κουταλιά ρίχνουμε τα χτυπημένα ασπράδια στη σοκολάτα, διπλώνοντας το μείγμα με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Τέλος, με τον ίδιο τρόπο προσθέτουμε και την παχύρρευστη κρέμα.

Γεμίζουμε τα αυγουλάκια μας…

Καλή επιτυχία!