Πανελλήνιο Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής για Παιδιά

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στηρίζοντας έμπρακτα τα παιδιά, ξεκινά Πανελλήνιο Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής γι’ αυτά.
Αφετηρία είναι η πλατεία Συντάγματος, όπου τρεις κινητές ιατρικές μονάδες, θα βρίσκονται από την Παρασκευή 17 έως και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου. Η ενέργεια πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων. Οι μονάδες στελεχωμένες με εθελοντές γιατρούς καθώς και εργαζόμενους του οργανισμού, θα παρέχουν ιατρική προληπτική εξέταση στις παρακάτω ειδικότητες: παιδιατρικό, οδοντιατρικό, ωτορινολαρυγγικό, οφθαλμολογικό.

Καλούνται όλοι οι κάτοικοι της Αττικής  καθώς και φορείς, κρατικοί και ιδιωτικοί, που στηρίζουν παιδιά και οικογένειες, να συνοδεύσουν τα παιδιά για προληπτική εξέταση.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

-Παρασκευή 17/02/2012, ώρες λειτουργίας 9π.μ. – 9μ.μ.
-Σάββατο 18/02/2012, ώρες λειτουργίας 10π.μ. – 6μ.μ.
-Κυριακή 19/02/2012, ώρες λειτουργίας 10π.μ. – 6μ.μ.

Η δράση θα συνεχιστεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα μετά την ολοκλήρωσή της στην πλατεία Συντάγματος. Επόμενοι σταθμοί μέχρι και τον Απρίλιο θα είναι τα Κύθηρα, η Κως, η Πάτμος, τα Ιωάννινα και η Θεσσαλονίκη.

Η οργάνωση καλεί τους τοπικούς φορείς (περιφέρειες, δήμοι, κοινότητες), τις δ/νσεις Α’ βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης, τους ιατρικούς συλλόγους, να επικοινωνήσουν μαζί της για να εντάξει την περιοχή τους στο ετήσιο πλάνο προληπτικής ιατρικής. (τηλ. επικοινωνίας: 2107483655 - 2107484010 - E-mail: medical@hamogelo.gr)