Ο Πέτρος Λαγούτης εξηγεί στο «Μαμά-δες» γιατί δεν θέλει να δημιουργήσει καινούργια οικογένεια

Δημοσιεύθηκε στις

Ο Πέτρος Λαγούτης έχει αποκτήσει δύο γιους με την Μυρτώ Αλικάκη, τον 19χρονο "Μητσάρα", όπως τον αποκαλεί και τον 15χρονο Γιωργή!

Ο ηθοποιός βρέθηκε στην στήλη «Μπαμπά μίλα» της εκπομπής «Μαμά-δες», με την Ζωή Κρονάκη και περιέγραψε πώς είναι η ζωή του με τους δυο γιους του αλλά και τη σχέση του με την πρώην σύζυγό του, Μυρτώ Αλικάκη.

Ερωτώμενος αν θα ξαναέκανε οικογένεια, απάντησε «Ποτέ μην λες ποτέ. Δεν μπορώ να το αποκλείσω. Αλλά εκ πρώτης με την λογική θα έλεγα δεν θέλω άλλη οικογένεια. μΜπορεί να γνωρίσω μια γυναίκα και να πάθω την πλάκα της ζωής μου. Αλλά έτσι όπως το σκέφτηκα δεν θέλω. Είναι περίεργο στο να ξαναμπώ στη διαδικασία ενός παιδιού στα 46 μου. Δηλαδή έχω έναν γιο τώρα 19 ετών, και στα 66 μου να έχω άλλο ένα παιδί 19 ετών... Μου φαίνεται περίεργο».

 

«Όταν γυρίσαμε σπίτι με τη Μυρτώ Αλικάκη μετά τη γέννα, δεν ξέραμε τι να κάνουμε με το μωρό»

Από τις στιγμές που θυμάται πιο καθαρά είναι η γέννηση του πρώτου του γιου, Δημήτρη.

«Το βράδυ που έσπασαν τα νερά εγώ ήμουν στο μαγαζί που είχαμε ανοίξει με τη Μυρτώ.Με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει: Λαγοτυάκο σπάσαν τα νερά. Έφυγα μες στον πανικό και η άλλη γέλαγε. Γεννήθηκε 12 το άλλο πρωί. Και η πιο περίεργη στιγμή ήταν όταν γυρίσαμε σπίτι με ένα πορτ μπεμπέ και δεν ξέραμε τι να κάνουμε με το μωρό».

«Ήμουν μέσα στη γέννα. Όταν βγήκε συνέβη κάτι περίεργο, κλαίγαμε και γελάγαμε ταυτοχρόνως. Ήμουν και στους δύο τοκετούς μέσα. Είναι μαγική στιγμή»

«Έχω μια αδελφή που με περνάει επτά χρόνια. Ήμουν ένα παιδί που έπαιξε πάρα πολύ. Όταν ήμουν μικρός δεν χόρταινα το παιχνίδι. Κοιτάζοντας τους γιους μου απορώ μεγάλωσα κι εγώ;

Για τη σχέση του τώρα με την πρώην σύζυγό του: «Τίποτα δεν είναι εύκολο. Όταν χωρίζουν δύο άνθρωποι κάτι δεν πάει καλά, υπάρχει μια ένταση, ένας θυμός. Ακόμα κι εκεί δεν έχασε κανένας μας τον στόχο πως θα μεγαλώσουμε τα παιδιά. Ο μεγάλος ενώ έχει περάσει στο Πανεπιστήμιο, έδωσε εξετάσεις σε σχολή υποκριτικής. Σε μερικά χρόνια δηλαδή κινδυνεύετε να βλέπετε δύο Λαγούτηδες στην τηλεόραση».

Όσο τι έκανε μαζί τους όταν ήταν μικρά; «Παραμύθια τους διάβαζα πολύ».

Οι σχέσεις του με την πρώην γυναίκα του, Μυρτώ Αλικάκη, είναι εξαιρετικές και όχι μόνο χάρη των παιδιών. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως στην αρχή τα πράγματα δεν ήταν δύσκολα για εκείνους μετά τον χωρισμό τους.

«Τίποτα δεν γίνεται πανεύκολα, όταν χωρίζουν δύο άνθρωποι. Εκεί στην αρχή ήταν πιο δύσκολο αλλά κι εκεί ο καθένας δεν έχασε τον στόχο του που ήταν το μεγάλωμα αυτών των παιδιών».