Μυρτώ Αλικάκη: Είμαι η μαμά που θα σηκωθεί κάθε πρωί να πάει να ξυπνήσει τα παιδιά

Δημοσιεύθηκε στις

Την καλή του φίλη και συνάδελφο, Μυρτώ Αλικάκη φιλοξένησε ο Τάσος Ιορδανίδης στην εκπομπή «Μπαμπα-δες». Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η ηθοποιός δεν έκρυψε τη συναισθηματική της φόρτιση μιλώντας για την απώλεια του πατέρα της. Παράλληλα μίλησε για τις καλές σχέσεις που διατηρεί με τον πρώην σύζυγό της, και πατέρα των παιδιών της, Πέτρο Λαγούτη.

«Τα παιδιά μου είναι 18 και 21 ετών. Ο Δημήτρης, ο μεγαλύτερος είναι στο δεύτερο έτος της δραματικής του Εθνικού Θεάτρου κι ο Γιώργος δίνει πανελλήνιες φέτος. Είμαι η μαμά που θα σηκωθεί κάθε πρωί να πάω να τους ξυπνήσω. Ήθελα από μικρή να κάνω παιδιά και είχα πει ότι θα γίνω μαμά, όταν θα ήμουν 27 χρονών. Τα έκανα 1,5 χρόνο μετά, δεν βγήκα και πολύ έξω από το πρόγραμμα. Έλεγα ότι θα κάνω τρεις κόρες κι όταν μου είπαν ότι θα κάνω δύο γιους, κατάλαβα ότι ο Θεός μου έδωσε αυτό που άξιζα, γιατί και κορίτσια να είχα κάνει, θα ήταν αγοροκόριτσα».


Αναφέρθηκε επίσης και στη σχέση που έχει καταφέρει να “χτίσει” με τον πρώην σύζυγό της, ηθοποιός Πέτρο Λαγούτη και την βοήθεια που πήραν από ψυχολόγο για το πως θα φέρονται στα δύο τους παιδιά, μετά το διαζύγιό τους.

«Εγώ κατ’ αρχάς είμαι αγοροκόριτσο και πάντα ήμουν, άρα ήμουν και μπαμπάς για τα παιδιά μου. Από την άλλη όμως, επειδή ο Πέτρος ήταν ένας μπαμπάς που ήταν πάντα παρών και επειδή όταν πάψαμε να ζούμε μαζί, μια ψυχολόγος που συμβουλευτήκαμε μας είπε ότι πάντα πρέπει όταν είμαστε μόνοι με τα παιδιά στο σπίτι, να φέρνουμε ο ένας τον άλλο γονιό στη συζήτηση», εξήγησε.

Τέλος, συγκινήθηκε καθώς μίλησε για την απώλεια του πατέρα της, τον οποίο έχασε πριν 25 χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, η Μυρτώ Αλικάκη εξομολογήθηκε πως «οι γονείς μου έχουν παίξει ατελείωτα σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα μου. Φαινομενικά μοιάζω πολύ περισσότερο στον μπαμπά μου και εξωτερικά αλλά και σε πάρα πολλά εσωτερικά ζητήματα. Ειδικά όσο μεγαλώνω, συνειδητοποιώ ότι ένα πολύ γειωμένο πράγμα και ένα πολύ πρακτικό κομμάτι που έχω και πολύ επιβιωτικό, όπως αυτή η αισιοδοξία πως όλα θα γίνουν, αυτό είναι τελείως της μαμάς μου. Πολύ περισσότερο έχω από τον μπαμπά μου το να μην κρίνω τους ανθρώπους, το οποίο το είχε πολύ και εμένα με έχει βοηθήσει πολύ ως κόρη. Ο μπαμπάς μου είναι απών εδώ και 25 χρόνια».

«Πως βίωσες την απώλεια και πως την βιώνεις μέχρι σήμερα;» ρώτησε τότε ο ηθοποιός για να αποκριθεί η συνάδελφος του ως εξής. «Και τώρα που το λες, συγκινούμαι. Δεν το δέχομαι. Πάντα μου λείπει, πάντα».

«Ήμουν 26 χρονών όταν έφυγε από τη ζωή. Μου λείπει πολύ που δεν τον έχω. Έχω σκεφτεί πολλές φορές ότι έφυγε και ήταν όλα μεταξύ μας πολύ στη θέση τους. Οπότε τουλάχιστον, ναι, δεν έχω τέτοια ζητήματα. Δεν έχω μέσα μου ούτε το ανικανοποίητο ούτε ανοιχτά ζητήματα με τον μπαμπά μου. Περνάγαμε όμως πάρα πολύ ωραία με τον μπαμπά μου και γι’ αυτό μου λείπει πάρα πολύ» συμπλήρωσε, εν συνεχεία, η Μυρτώ Αλικάκη στην εκπομπή ειδικού ενδιαφέροντος με τον Τάσο Ιορδανίδη στη δημόσια τηλεόραση.