Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για σεξουαλική κακοποίηση 11χρονης στην Ιστιοπλοΐα - Τι ζητούν Μπεκατώρου, Κακλαμανάκης

Σοκ προκαλούν τα όσα αποκάλυψαν οι Ολυμπιονίκες Νίκος Κακλαμανάκης και Σοφία Μπεκατώρου. Οι δύο αθλητές έκαναν λόγο για βιασμό 11χρονης αθλήτριας της Ιστιοπλοΐας! Τον λόγο πλέον έχει η Εισαγγελία, η οποία και θα ερευνήσει την υπόθεση.

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Αργυροπούλου

Η χρυσή Ολυμπιονίκης, που κατήγγειλε βιασμό της πριν από 23 χρόνια από παράγοντα της Ιστιοπλοΐας, χθες, ενώπιον του εισαγγελέα πέραν της δίκης της τραυματικής εμπειρίας, φέρεται να αναφέρθηκε και σε ένα ακόμη περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης συναθλήτριας της και μάλιστα ανήλικης. Το περιστατικό φαίνεται να σημειώθηκε πριν εννέα χρόνια και ενδέχεται να μην έχει παραγραφεί.

Η χρυσή πρωταθλήτρια ιστιοπλοΐας, που συμπλήρωσε ενώπιον του εισαγγελέα Νίκου Σταφανάτου περισσότερες από τρεις ώρες διεξοδικής κατάθεσης, φέρεται να έδωσε στον εισαγγελικό λειτουργό δεδομένα που, σε αντίθεση με την δική της υπόθεση, επιδέχονται ποινικού ελέγχου, καθώς αφορούν πράξη ή πράξεις που ενδέχεται να διαπράχθηκαν εντός του ορίου των 15 ετών που έχει δυνατότητα να επιληφθεί η Δικαιοσύνη

Μάλιστα η κ. Μπεκατώρου υποστήριξε ότι είχε επικοινωνία με το θύμα που σήμερα είναι 20 χρονών και θα κληθεί να καταθέσει.

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε και ο Ολυμπιονίκης της Ιστιοσανίδας, Νίκος Κακλαμανάκης. Όπως είπε η αθλήτρια που κακοποιήθηκε σεξουαλικά, ανήκει στην Ιστιοπλοΐα και την εποχή της κακοποίησής της ήταν 11 ετών. Dεν θέλησε να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες καθώς, όπως είπε, μένει σε περιοχή που η κοινωνία είναι «κλειστή» και δεν θέλει να το εκθέσει. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η επίθεση στην τότε 11χρονη αθλήτρια συνέβη σε μικρό ναυτικό όμιλο της βορειοανατολικής Αττικής.

Έτσι, θεωρείται δεδομένο ότι η αθλήτρια στην οποία αναφέρθηκε η κ. Μπεκατώρου θα κληθεί άμεσα από τον εισαγγελικό λειτουργό σε κατάθεση προκειμένου να την επιβεβαιώσει ή ακόμη και αυτή με την σειρά της να οδηγήσει στον "επόμενο κρίκο της αλυσίδας" βίαιων και υποτιμητικών συμπεριφορών σε βάρος αθλητών καριέρας από παράγοντες στον χώρο.

Πολλοί εκτιμούν ότι ενώπιον της εισαγγελικής Αρχής θα ανοίξουν στόματα που επί σειρά ετών παρέμεναν σιωπηλά για οδυνηρές πράξεις και ότι το τέλος της έρευνας που ξεκίνησε με την κατάθεση της κ. Μπεκατώρου θα φέρει ενώπιον της Δικαιοσύνης για εξηγήσεις πρόσωπα που επί σειρά ετών παρέμεναν στο απυρόβλητο.

Νίκος Κακλαμανάκης και Σοφία Μπεκατώρου υπέβαλαν, δια της συνηγόρου τους Έλλης Ρούσου, αίτημα στον εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου με το οποίο ζητούν την κλήση και εξέταση οκτώ νέων μαρτύρων στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για τα πεπραγμένα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, καθώς επίσης και την αναζήτηση κρίσιμων εγγράφων που θα διευκολύνουν την διαλεύκανση της υπόθεσης.