Αυτοκίνητο έπεσε σε παγκάκι και τραυμάτισε σοβαρά μητέρα και το μωρό της

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Σοβαρό τροχαίο με την εμπλοκή δυο αυτοκινήτων σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (28.05.2024) στην Κομοτηνή, με μία μητέρα και το μόλις εννέα μηνών μωρό της να τραυματίζονται σοβαρά.

Η μητέρα και το κοριτσάκι της ήταν καθισμένες στο παγκάκι, όταν το αυτοκίνητο έπεσε πάνω τους. Άμεσα σήμανε συναγερμός και τα δύο θύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.


Το άτυχο βρέφος, μάλιστα, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, υποβάλλεται σε εξονυχιστικές εξετάσεις από νευροχειρουργούς και παιδοχειρουργούς.

Κατόπιν ενημέρωσης από τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Κομοτηνής, μητέρα και βρέφος φέρουν τραύματα στα κάτω άκρα. Η μητέρα, έπειτα από ακτινολογικό και εργαστηριακό έλεγχο, πρόκειται να υποβληθεί σε επέμβαση.

Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, μιλώντας στο newsit.gr εμφανίστηκε καθησυχαστικός αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του βρέφους. Είπε πως το κοριτσάκι είναι καλά, έχει διαφύγει τον κίνδυνο και φέρει βαθύ θλαστικό τραύμα δεξιάς κνήμης. Το μωρό, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αιμοδυναμικό ασταθές και σταθεροποιήθηκε έπειτα από χορήγηση υγρών.

Αναμένεται να υποβληθεί σε επέμβαση και ακολούθως θα μεταφερθεί στην Παιδοχειρουργικη κλινική.

Το τροχαίο σημειώθηκε στις 13:00 το μεσημέρι έξω από το τρίτο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, όταν δυο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μεταξύ τους με το ένα να πέφτει στο παγκάκι όπου κάθονταν η γυναίκα κρατώντας το καρότσι με το μωρό της.

Από τη σύγκρουση, γράφει το xronos.gr τα αίτια της οποίας διερευνώνται αυτή την ώρα από την Τροχαία, φέρεται ότι το ένα όχημα «ανέβηκε» στο πεζοδρόμιο, χτύπησεπυροσβεστικό κρουνό και κατέληξε στο παγκάκι, όπου εκείνη την ώρα μεταξύ άλλων κάθονταν μία νεαρή μητέρα, περίπου 30 ετών, με το βρέφος της.

Άμεσα ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο, όπου μεταφέρθηκαν μητέρα και βρέφος στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Εκεί οι γιατροί κρίνοντας πως η κατάσταση της υγείας του βρέφους είναι πολύ σοβαρήαποφάσισαν πως θα πρέπει να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.