Ματθίλδη Μαγγίρα στο «Μαμά-δες»: Με πόνο ψυχής άφησα την κόρη μου να φύγει στα 14 στην Αμερική

Δημοσιεύθηκε στις

Η Ματθίλδη Μαγγίρα μίλησε για το δικό της ταξίδι μητρότητας στην Ζωή Κρονάκη και την εκπομπή  «Μαμά-δες». Αποκάλυψε πόσο δύσκολο ήταν για εκείνη να αποχωριστεί την κόρη της Λήδα, όταν σε ηλικία 14 ετών πήγε να ζήσει με τον πατέρα της στην Αμερική αλλά και αν η μικρή έχει κληρονομήσει το μπρίο και την τσαχπινιά της μαμάς της.

"Έχω πάρει πολλά ρίσκα. Οι γονείς μου γνώρισαν τον πρώην άντρα μου μετά τον γάμο. Παράτησα τα πάντα εδώ, φίλους, καριέρα και πήγα στην Αμερική. Παντρευτήκαμε αφότου έμεινα έγκυος  Όμως εκείνη την περίοδο αποφάσισα ότι ζωή είναι σοφή, ακολούθησε την. Ένα ρίσκο που έφερε ένα τεράστιο δώρο, τη μητρότητα".


μητρότητα είναι δώρο διότι είναι αυτή που σε εξελίσσει ως άνθρωπο. Για παράδειγμα, ήταν γύρω στα δύο η μικρή μου, όταν την πήγα σε παιδότοπο και την βάζω σ' ένα αυτοκινητάκι με κέρμα και αρχίζει να βρίζει. Και παθαίνω σοκ, και καταλαβαίνω ότι το παιδί είναι καθρέφτης μας. Στην ουσία έρχεται στη ζωή μας για να εξελιχθούμε. Σταμάτησα να βρίζω όταν οδηγώ όταν κατάλαβα ότι το παιδί μου με μιμείται"

"Όταν στα 14 της, η Λήδα μου είπε θέλω να πάω στην Αμερική, να πάω εκεί σχολείο, αλλά δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω χωρίς εσένα, είπα παιδί μου επειδή το ονειρεύτηκες κυνήγα το όνειρό σου. Αν δεις ότι δεν αντέχεις είμαι εδώ, γύρνα πίσω όποτε θες. Με πόνο ψυχής της το είπα αυτό, διότι δεν ήθελα το παιδίμ ου να φύγει από κοντά μου, ειδικά στην εφηβεία "

"Η κόρη μου έχει υποστεί bullying από καθηγητή της"

“Έχει υποστεί bullying από καθηγητή της. Μουσικό σχολείο πήγαινε. Στην πρώτη γυμνασίου παίρνει ένα 17 σε ένα μουσικό μάθημα. Στο δεύτερο τρίμηνο βλέπω το 17 να γίνεται 15. Κάτι θα είχε να μου πει ο καθηγητής. Μου λέει «ξέρετε η Λήδα δεν κάνει για αυτό το σχολείο. Καλύτερα να την πάτε σε ένα συμβατικό, γιατί δεν είναι ήσυχη στην τάξη” ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: “Λέω «ξέρετε ότι έχει απόσπαση συγκέντρωσης; Έχω φέρει κρατικό χαρτί στο γραφείο των καθηγητών και έχει δυσαναγνωσία και δισορθογραφία». Και μου λέει «αυτά δεν υπάρχουν… δυσλεξίες και τέτοια είναι στο μυαλό σας. Να την πάρετε και να την πάτε σε ένα συμβατικό σχολείο κοντά στη γειτονιά». Και εκεί εξαγριώθηκα”.

«Μετά από αυτή την κουβέντα άρχισε να κάνει bullying στο παιδί. Δηλαδή, τους έβαζε να κάνουν την άσκηση, έκανε την άσκηση η Λήδα, έκανε ένα λάθος και της φώναζε. Έβαζε άλλο παιδί να το τελειώσει. Αν έκανε το άλλο παιδί λάθος, δεν του φώναζε» επισήμανε η Ματθίλδη Μαγγίρα.

«Πάω στον διευθυντή του σχολείου. Παίρνω τηλέφωνο στο Υπουργείο Παιδείας. Βρίσκω τη σύμβουλο των μουσικών σχολείων. Ότι έκτιζα με παιδοψυχολόγο και λογοθεραπεία μου το γκρέμισε ο συγκεκριμένος καθηγητής. Τελικά μας ζήτησε συγνώμη» κατέληξε.

Δείτε και τη χιουμοριστική ιστορία που περιέγραψε όταν κυνήγησε με τη μηχανή της "τσαντάκια".