Κορονοϊός: "Έσβησε" 35χρονη μητέρα ενός παιδιού στον Βόλο

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Ο κορονοϊός μας στερεί γονείς, παιδιά, συγγενείς, φίλους. Ένα χρόνο τώρα η πανδημία έχει αφαιρέσει τη ζωή σε περισσότερους από 9.000 συνανθρώπους μας στην Ελλάδα.

Μια 35χρονη μητέρα ενός παιδιού, άφησε την τελευταία της πνοή λίγες μόνο ώρες αφότου εισήχθη για νοσηλεία στο Νοσοκομείο Βόλου. Η άτυχη γυναίκα υπέστη μαζική πνευμονική εμβολή.


Η κλινική εικόνα της ήταν πολύ άσχημη όταν έφτασε στο νοσοκομείο και παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν τα κατάφερε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής εφημερίδας "Ταχυδρόμος", η 35χρονη αντιμετώπιζε σοβαρό υποκείμενο νόσημα (ήταν παχύσαρκη). Μολονότι ήταν εμπύρετη μία εβδομάδα παρουσιάζοντας συμπτώματα covid, παρέμενε σπίτι της και δεν πήγε στο νοσοκομείο.

Η κατάστασή της ωστόσο επιδεινώθηκε και την Τρίτη το βράδυ μεταφέρθηκε στα επείγοντα. Οι γιατροί διαπίστωσαν αμέσως ότι ο κορονοϊός είχε προκαλέσει πολύ σοβαρές επιπλοκές στον οργανισμό της. Ο κορεσμός της ήταν πολύ χαμηλός και μετά δυσκολίας μπορούσε να αναπνεύσει. Μεταφέρθηκε αμέσως στον θάλαμο αρνητικής πίεσης, όμως όλες οι προσπάθειες για "ανάσταση" του αναπνευστικού έπεσαν στο κενό.

Συγκλονισμένος ο διευθυντής κλινικών covid, Χαράλαμπος Μάνδρος είπε στον "Ταχυδρόμο" ότι θα πρέπει όσοι νοσούν από κορονοϊό να μην τον υποτιμούν και να προσφεύγουν για θεραπεία στο νοσοκομείο, όταν δεν αισθάνονται καλά.  "Δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που νοσεί με κορονοϊό να είναι εμπύρετος μια εβδομάδα και να παραμένει σπίτι. Ο ιός δεν αστειεύεται, ούτε κάνει διακρίσεις στις ηλικίες. Τηλεφωνική ιατρική δεν υπάρχει, ούτε είναι δυνατόν μια θεραπεία να γίνει εξ αποστάσεως" είπε ο ίδιος μεταξύ άλλων.

Φωτογραφία αρχείου Pixabay