Κορονοϊός: Ποιες χώρες της Ευρώπης επιτρέπουν το εμβόλιο σε παιδιά και εφήβους

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Τη στιγμή έχει ανοίξει η συζήτηση για τον εμβολιασμό των παιδιών κατά του κορονοϊού, από 12 ετών και πάνω, ενώ γίνονται δοκιμές ακόμα και σε βρέφη, αρκετοί γονείς είναι επιφυλακτικοί. Στη Γερμανία η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ άναψε το "πράσινο φως", ωστόσο υπάρχουν ενδοιασμοί ακόμα και σε επιστήμονες.

Για να δούμε, όπως τι γίνεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Εννέα χώρες της ΕΕ έχουν εγκρίνει μέχρι στιγμής, εμβολιασμό κατά της νόσου Covid παιδιών και εφήβων.


Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, πρόκειται για την Γαλλία, τη Γερμανία, την Πολωνία, τη Λιθουανία, την Ιταλία, την Αυστρία, την Ουγγαρία, την Ελβετία, και το Σαν Μαρίνο.

Στη χώρα του Εμανουέλ Μακρόν, οι εμβολιασμοί παιδιών άνω των 12 ετών θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου. Στη Γερμανία, οι εμβολιασμοί παιδιών και εφήβων, ηλικίας 12-16 ετών, θα ξεκινήσουν στις 7 Ιουνίου, όπως δήλωσε η Καγκελάριος της χώρας Άνγκελα Μέρκελ.

Το ίδιο και η Πολωνία,  με τις αρχές να ανακοινώνουν ότι οι εμβολιασμοί σε άτομα ηλικίας 12-15 ετών θα ξεκινήσουν στις 7 Ιουνίου. Ο πρωθυπουργός της Λιθουανίας δήλωσε ότι η χώρα του θα μπορούσε να ξεκινήσει τον εμβολιασμό παιδιών από την ηλικία των 12 ετών και άνω εντός του Ιουνίου.

Από τις 31 Μαΐου, η Ιταλία ενέκρινε την χορήγηση του εμβολίου των Pfizer-BioNTech σε άτομα ηλικίας 12-15 ετών, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα. Η Αυστρία στοχεύει να εμβολιάσει πάνω από 340.000 παιδιά, ηλικίας 12-15 ετών μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Η Ουγγαρία ξεκίνησε τον εμβολιασμό εφήβων, ηλικίας 16 έως 18 ετών, στα μέσα Μαΐου.

Οι υγειονομικές αρχές της Ελβετίας ανακοίνωσαν ότι στις αρχές Μαΐου ζήτησαν την έγκριση του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών.

Από την 1η Ιουνίου, το Σαν Μαρίνο έδωσε το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 12-15 ετών

Μέση Ανατολή

Το Ισραήλ έχει δώσει το πράσινο φως για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών και αναμένεται να αρχίσει την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την ομάδα συντονισμού της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Το Ντουμπάι ανακοίνωσε την 1η Ιουνίου ότι άρχισε να προσφέρει το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech στα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, μετά την έγκρισή του για επείγουσα χρήση για την ηλικιακή αυτή ομάδα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στα μέσα Μαΐου.

Ασία-Ειρηνικός

Η Σιγκαπούρη άνοιξε το εμβολιαστικό της πρόγραμμα σε αυτούς που είναι ηλικίας 12-18 ετών από την 1η Ιουνίου.

Η Ιαπωνία στις 28 Μαΐου ενέκρινε την χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για αυτούς που είναι ηλικίας 12 ετών και πάνω.

Οι Φιλιππίνες αποφάσισαν στις 26 Μαΐου να επιτρέψουν την επείγουσα χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για τα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών.

Το Χονγκ Κονγκ θα ανοίξει το εμβολιαστικό του πρόγραμμα κατά της COVID-19 για τα παιδιά άνω των 12 ετών, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Αμερική

Η Χιλή ενέκρινε στις 31 Μαΐου την χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για αυτούς που είναι 12-16 ετών.

Οι ΗΠΑ άρχισαν να εμβολιάζουν νεαρούς εφήβους στα μέσα Μαΐου αφότου τα Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Νόσων ενέκριναν το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech για αυτούς που είναι ηλικίας 12-15 ετών.

Ο Καναδάς ενέκρινε στις αρχές Μαΐου τη χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για τα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών.