Κορονοϊός: Από αύριο ο εμβολιασμός για μωρά από 6 μηνών

Δημοσιεύθηκε στις

Την ευκαιρία να εμβολιάσουν κατά του κορονοϊού ακόμα και τα μωρά τους θα έχουν οι γονείς που το επιθυμούν!

Αύριο Παρασκευή 11 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των μικρών παιδιών και συγκεκριμένα για την ηλικία από 6 μηνών έως 4 ετών με τα νέα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά της covid-19.


Ειδικότερα, η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών που πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα και πρέπει να θωρακιστούν έναντι του κορονοϊού ανοίγει την Παρασκευή, με σκοπό οι γονείς να προγραμματίσουν τα ραντεβού τους.

Οι πρώτοι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια που καλύπτουν και τις πρόσφατες παραλλαγές της Όμικρον 4 και 5, θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα. Επισημαίνεται ότι έχουν παραληφθεί στη χώρα μας τα εμβόλια Pfizer για παιδιά 6 μηνών έως 4 ετών.

Οι δικαιούχοι

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, λαμβάνοντας υπόψιν τα τρέχοντα επιστημονικά δεδομένα, σύμφωνα με τα οποία ο κίνδυνος σοβαρής νόσησης σε υγιή παιδιά έως 4 ετών είναι χαμηλός, συστήνουν τον εμβολιασμό των παιδιών από έξι μηνών έως τεσσάρων ετών, όταν αυτά πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα ή σε βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή.

Επίσης, δεν υπάρχει αντένδειξη να εμβολιαστούν και τα υγιή παιδιά αυτής της ηλικίας, εφόσον υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του γιατρού τους.

Δεδομένου, ωστόσο, ότι στα παιδιά η πιθανότητα νοσηλείας και επιπλοκών είναι μεγαλύτερη σε παιδιά με σοβαρά νοσήματα, η Επιτροπή έχει γνωμοδοτήσει υπέρ της αναμνηστικής δόσης στα παιδιά 5 έως 11 ετών τα οποία ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, τρεις μήνες μετά τον βασικό εμβολιασμό τους.