Νέο "λουκέτο" στα σχολεία σε όλη τη χώρα για δύο εβδομάδες

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Διανύοντας τον πέμπτο μήνα του lockdown, όχι μόνο δεν χαλαρώνουν τα μέτρα, αλλά γίνονται και αυστηρότερα, αφού τα κρούσματα κορονοϊού σημειώνουν αύξηση. Στο πλαίσιο αυτό μπαίνει νέο "λουκέτο" στα σχολεία και όλοι οι μαθητές επιστρέφουν στις e-τάξεις.

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Αργυροπούλου


Κλειστά θα παραμείνουν σε ολόκληρη την Ελλάδα τα σχολεία από την Τρίτη 16 Μαρτίου έως τις 29 Μαρτίου και τα μαθήματα θα γίνονται με τηλεκπαίδευση όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Ανοικτά θα παραμείνουν μόνο τα ειδικά σχολεία, τα οποία θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν διά ζώσης σε όλη τη χώρα.

Αυτή ήταν η εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμώνων, που συνεδρίασε σήμερα, για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. Η νέα εισήγηση των ειδικών δεν αποτέλεσε κεραυνό εν αιθρία. Ήδη από χθες η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως  δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία εισήγηση των ειδικών για το άνοιγμα σχολείων στις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, προσθέτοντας πως οι παρούσες υγειονομικές συνθήκες απομακρύνουν την επιστροφή στην κανονικότητα.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα λειτουργούσαν τα σχολεία στις μη επιβαρυμένες περιοχές, ενώ ήταν ήδη κλειστά στις "κόκκινες".

Κι ενώ όλοι οι μαθητές επιστρέφουν στα εξ αποστάσεως μαθήματα και στις ψηφιακές τάξεις, το πρόγραμμα για το voucher για την αγορά υπολογιστών ή τάμπλετ, το οποίο είχε εξαγγελθεί από το τέλος Δεκέμβρη, δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί και πηγαίνει από μήνα σε μήνα.

Αύξηση των test κυρίως σε εκπαιδευτικούς, αλλά και μαθητές

Ακόμα δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση αν θα ανοίξουν πρώτα τα Δημοτικά Σχολεία ή τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, όμως αυτό που συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής είναι ο τρόπος που θα ανοίξουν.

Και αυτός είναι με αύξηση των test κυρίως σε εκπαιδευτικούς, αλλά και μαθητές, ειδικά του Λυκείου, όπως τόνισε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, σημειώνοντας παράλληλα ότι έως τώρα δεν έχει παρθεί κάποια οριστική απόφαση.