Ιωάννα Παππά: «Τα δυο πρώτα χρόνια μετά τη γέννηση του γιου μας, ήταν δύσκολα για μας σαν ζευγάρι»

Δημοσιεύθηκε στις

H Ιωάννα Παππά είναι μια ηθοποιός που σπάνια δίνει συνεντεύξεις. Το κάνει μόνο όταν έχει να μιλήσει για τη δουλειά της. Ακόμα πιο σπάνια μιλά για το σύζυγό της και τον γιο της. Προτιμά να διαφυλάττει την προσωπική της ζωή.

Σήμερα όμως έκανε μια εξαίρεση... Άνοιξε την καρδιά της  στην εκπομπή Μαμα-δες της ΕΡΤ2 με αφορμή την θεατρική παράσταση «Ψηλά από τη γέφυρα» και μέσα σε όλα μίλησε για την μακρόχρονη σχέση με τον σύζυγο της Κωνσταντίνο Πάντο και τις αλλαγές που έφερε στην καθημερινότητά τους ο ερχομός του γιου τους, Αντώνη, ο οποίος τώρα είναι τριών ετών. Και όπως είπε η Ιωάννα τώρα έχει αρχίσει να... κοιμάται, τουλάχιστον ένα πεντάωρο και η ίδια... Μάλιστα ομολόγησε ότι προτιμούν κοριτσάκι γιατί θα ταίριαζε στη φύση της, ωστόσο όταν μπήκε στη διαδικασία της εγκυμοσύνης είπε ότι δεν πρέπει να σκέφτεται έτσι: «Κι όταν τελικά άκουσα ότι είναι αγοράκι χάρηκα πάρα πολύ, και τώρα που το ζω, δεν μπορώ ν απώλειες ότι ήθελα να κάνω ένα δεύτερο μην τυχόν και είναι κοριτσάκι. Είμαι μια χαρά».


Η Ιωάννα Παππά είναι μια γυναίκα που έγινε μαμά σε μεγαλύτερη ηλικία και όπως εξομολογήθηκε, ο ερχομός του παιδιού, διατάραξε τη σχέση του ζευγαριού και άργησαν να ξαναβρούν τους ρυθμούς τους.

«Κάποια στιγμή ένιωθα ότι ήθελα να γίνω μητέρα και επειδή υπήρχε αυτή η σχέση που ήταν αρκετά καλή, στα πέντε χρόνια  αποφασίσαμε να προχωρήσουμε. Θα μπορούσαμε και νωρίτερα αλλά νομίζω ότι τις περισσότερες φορές πρέπει να παίρνουμε συνήθως εμείς την πρωτοβουλία και να λέμε "εντάξει, μήπως τώρα;"

Γιατί αν αφήσεις έναν άνδρα μπορεί να περνάει ο χρόνος, είναι λίγο δύσκολο να το προτείνει ενώ μπορεί να θέλει. Τουλάχιστον όσο έχω συζητήσει με άλλες γυναίκες και φίλες μου έχω παρατηρήσει ότι συμβαίνει αυτό σε μεγάλο βαθμό» είπε η Ιωάννα Παππά.

«Ο σύζυγος μου είναι αρχιτέκτονας και νομίζω πως είναι καλύτερα που είναι εκτός του δικού μου χώρου γιατί, όταν κινείσαι στον ίδιο χώρο, γίνεται λίγο ένας μικρόκοσμος όλο αυτό. Από την άλλη, βέβαια, τα πράγματα που θα θέλω να συζητήσω για τη δουλειά μου, σίγουρα δεν θα μπορέσω να τα συζητήσω με τον Κωνσταντίνο αλλά αυτό είναι πολύ ωραίο γιατί δεν χρειάζεσαι να τα μοιράζεσαι όλα με τον σύντροφο σου.

Νομίζω ότι και εκείνος αυτό κάνει. Δηλαδή πόσο να μου μιλήσει για τις οικοδομές; Μέχρι ένα σημείο θα ακολουθήσω, από κει και μετά νομίζω ότι δεν μπορώ. Με ενδιαφέρει πιο πολύ η διακόσμηση, ας πούμε, όπου εκεί κάθομαι πιο πολύ ώρα» ανέφερε σε άλλο σημείο η ηθοποιός για τη σχέση με τον σύζυγό της Κωνσταντίνο Πάντο.

«Δεν ξέρω πως το έχουν περάσει τα υπόλοιπα ζευγάρια αλλά για εμάς πρώτα δύο χρόνια ήταν αρκετά δύσκολα. Ήταν η αλλαγή τεράστια με τον ερχομό του παιδιού, οι ευθύνες ήταν πάρα πολλές και μέχρι να καταλάβουμε ότι μπορούμε να συντονιστούμε για να τα καταφέρουμε, μας έτυχαν και διάφορα πράγματα μέσα σε αυτά, ήταν πολύ δύσκολα. Τώρα νομίζω ότι έχουμε μπει σε μια ροή» συμπλήρωσε η Ιωάννα Παππά.