Η τεχνολογία ευθύνεται για την παιδική αϋπνία

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Η παιδική αϋπνία αποτελεί ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Τα παιδιά που αντιμετωπίζουν τέτοιο πρόβλημα έχουν αδυναμία συγκέντρωσης ενώ οι επιδόσεις τους σχολείο είναι 30% χαμηλότερες από τα παιδιά που κοιμούνται αρκετές ώρες. Ποια είναι, όμως, η κύρια αιτία της παιδικής αϋπνίας στην εποχή μας;

Επειδή, εμείς δεν ξέραμε, ψάξαμε και βρήκαμε όλα όσα δηλώνουν οι επιστήμονες και σου τα παρουσιάζουμε.
Τι φταίει για την παιδική αϋπνία;


Σε πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Pediatrics και διεξήχθη από την Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Μπέρκλει που βρίσκεται στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, αποδείχθηκε ότι η παιδική αϋπνία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εξέλιξη της τεχνολογίας.

Η τεχνολογία ευθύνεται για την παιδική αϋπνία

Οι ερευνητές μελέτησαν την ζωή πάνω από 2.000 παιδιών και διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που έχουν καθημερινή πρόσβαση σε ηλεκτρονικές συσκευές κοιμούνται τουλάχιστον μία ώρα καθημερινά, λιγότερο από τα υπόλοιπα.

Παρόμοια συμπεράσματα, όμως, οι επιστήμονες έβγαλαν και για τα παιδιά που βλέπουν τηλεόραση. Η έλλειψη ύπνου, όμως, στα συγκεκριμένα είναι περίπου 20 λεπτά την ημέρα.
Τα παιδιά που περνούν μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνο τους πάνω από μια οθόνη (tablet ή smartophone), δεν μπορούν να χαλαρώσουν εύκολα και έτσι το βράδυ δεν μπορούν να κοιμηθούν αμέσως.

Πηγή: i-ipop.gr