Η έξαρση της γρίπης φέρνει αλλαγές στα σχολεία - Τι θα ισχύει με τις απουσίες των μαθητών

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Μπορεί τα δύο τελευταία χρόνια να είχαμε την πανδημία του κορονοϊού, ωστόσο οι απουσίες για τους μαθητές που νοσούσαν ήταν δικαιολογημένες. Δεν ίσχυε το ίδιο όμως, αν ένας μαθητής ασθενούσε με γρίπη. Οι απουσίες μετριούνταν στο σύνολο που είχε δικαίωμα να λείψει από το σχολείο το κάθε παιδί.

Η έξαρση όμως της γρίπης φέτος, αλλάζει τα δεδομένα στα σχολεία. Το υπουργείο Παιδείας, επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά, κι με αποφάσισε να λάβει μέτρα στα σχολεία, σχετικά με τις απουσίες των μαθητών που νοσούν. 


Όπως προβλέπει εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας και εστάλη στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας, οι απουσίες έως πέντε εργάσιμων ημερών που οφείλονται στην εποχική γρίπη από το Νοέμβριο 2022 έως και τον Μάρτιο 2023, θα καταχωρούνται αλλά δεν θα προσμετρώνται. 

Τι πρέπει να κάνουν οι μαθητές που νοσούν

Οι μαθητές θα πρέπει να προσκομίσουν πρόσφατη βεβαίωση δημόσιου ή ιδιωτικού νοσοκομείου ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας.

Επιπλέον, συστήνεται σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να τηρούν σταθερά τα μέτρα υγιεινής, όπως πλύσιμο χεριών και παραμονή στο σπίτι σε ενδεχόμενη ασθένεια, να ακολουθούν τις υποδείξεις των ειδικών και να εμπιστεύονται τον εμβολιασμό, σύμφωνα με τις -κατά περίπτωση- οδηγίες.