ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΕΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΖΟΥΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

 

 


Η Mille και η Signe είναι πλέον επτά χρονών και απολαμβάνουν τη ζωή όπως θα έπρεπε να κάνει κάθε άλλο παιδάκι της ηλικίας τους. Παίζουν μαζί, πηγαίνουν σχολείο και τους αρέσει να μασκαρεύονται. Κι όμως η ιστορία τους δεν είναι τόσο ρόδινη!

Οι δύο αδερφές γεννήθηκαν ενωμένες στη σπονδυλική στήλη και από την πρώτη στιγμή που ήρθαν σε αυτόν τον κόσμο ήταν αβέβαιο το αν θα κατάφερναν να επιζήσουν.

Οι γιατροί που τις ανέλαβαν στη Μεγάλη Βρετανία προχώρησαν στην επέμβαση χωρισμού τους όταν ήταν μόλις τριών μηνών και από τότε ξεκίνησε ένας ακόμη γολγοθάς για τις μικρές και την οικογένειά τους. Τελικά η τύχη ήταν με το μέρος τους και τα δύο κοριτσάκια κατάφεραν να ανταπεξέλθουν σε όλες τις δυσκολίες, που η ζωή τους επιφύλασσε από μια τόσο τρυφερή ηλικία.

Γεννήθηκαν τον Ιανουάριο του 2005. Οι γιατροί είχαν ενημερώσει τους γονείς τους Simon Stephenson και Yane Christensen ότι τα έμβρυα που κυοφορούσε η Yane ήταν σιαμαία και τους έθεσαν το δίλημμα αν θα τερμάτιζαν την εγκυμοσύνη πριν την 24η εβδομάδα ή αν θα έπαιρναν το ρίσκο να τα φέρουν στον κόσμο γνωρίζοντας τις δυσκολίες που θα αντιμετώπιζαν στη μετέπειτα ζωή τους λόγω της ιδιαίτερης φροντίδας που θα απαιτούσαν.

ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΕΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΖΟΥΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, λίγο καιρό μετά η Yane διεγνώσθη με μια απειλητική για τη ζωή της ασθένειας στο συκώτι, η οποία απειλούσε και τα έμβρυα που κυοφορούσε.

Παρόλ’ αυτά το ζευγάρι από το Λονδίνο έδειξε απόλυτη εμπιστοσύνη στους γιατρούς, οι οποίοι τους διαβεβαίωσαν ότι μπορούσαν να διαχωρίσουν επιτυχώς τα δίδυμα, χωρίς να τους προκαλέσουν μόνιμη κινητική βλάβη.

Τις πρώτες εβδομάδες της ζωής τους η Mille και Signe μοιράζονταν τα πάντα… ακόμη και τις πάνες. Όταν έκλαιγε η μία, αγκάλιαζαν και τις δύο. Όταν κοιμόταν η μία έπρεπε και οι δύο να είναι στην κούνια.
ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΕΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΖΟΥΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ
Η επέμβαση που τους άλλαξε τη ζωή διήρκεσε οκτώ ώρες και έγινε στο νοσοκομείο Great Ormond Street Hospital. Ήταν η δεύτερη φορά που γινόταν ανάλογη επέμβαση στη χώρα και χάρη στους γιατρούς οι ευτυχείς γονείς μπορούσαν να πάρουν αγκαλιά ο καθένας από ένα παιδί.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr