Φανή Χαλκιά για την εγκυμοσύνη της: Ήταν ατύχημα στους 2 μήνες- Σκέφτηκα «ουψ, τι πάθαμε!»

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Η χρυσή Ολυμπιονίκης της Αθήνας το 2004 Φανή Χαλκιά βρέθηκε στην εκπομπή «Μπαμπά-δες» και μίλησε για τα παιδιά της, τα όνειρα που κάνει για εκείνα, αλλά και για τον αθλητισμό.

Μιλώντας για τις δυσκολίες του πρωταθλητισμού η ίδια ανέφερε πως: «στον αθλητισμό βλέπεις το αποτέλεσμα, την προσπάθεια δεν τη βλέπεις. Αν μου έλεγες “σου δίνω ό,τι μπορεί να σκεφτεί ανθρώπινος νους, θα σου έλεγα “όχι κοιμάμαι στο παγκάκι για πάντα”. Ήταν τόσο ψηλό του βουνό για να το ανέβω. Το 2008 είχα τους περισσότερους ελέγχους από κάθε άλλο αθλητή».


Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στη μητρότητα και την αντίδρασή της, όταν έμαθε ότι θα γίνει μητέρα για πρώτη φορά.

«Η εγκυμοσύνη ήρθε πάρα πολύ γρήγορα, ήταν ατύχημα. Στους δύο μήνες σχέσης ανακάλυψα ότι ήμουν 5 εβδομάδων έγκυος. Τότε ήμουν 38 χρονών. Σε πολλές γυναίκες λέω “μην έχεις άγχος”, γιατί έχουν στρες. Αν είναι να συμβεί, συμβαίνει. Εγώ έλεγα πάντα “και να κάνω και να μην κάνω παιδιά θα είμαι χαρούμενη”, έτσι το είχα στο κεφάλι μου. Δεν είχα το άγχος να γίνω μαμά σώνει και ντε».

«Η πρώτη μου αντίδραση ήταν “ουψ, πω τι πάθαμε!”. Είχα λίγες μέρες καθυστέρηση και είπα “αποκλείεται”. Η πρώτη μου σκέψη ήταν “λες να έχει αρχίσει η κλιμακτήριος τόσο μικρή;”».